– Vi är säkra på att det finns en massa nyttig erfarenhet och kunskap bland våra kolleger och studenter, ja, även nyfikenhet förstås. Alla är välkomna. Nu när staden kommer allt närmare SLU och vårt campus, hur ska vi kunna trygga vår verksamhet in i framtiden, egentligen, frågar sig Johan Lindersson som är projektchef på fastighetsavdelningen. Projektet ska till exempel klargöra SLU:s möjligheter att expandera samt framtida nyttjande av mark. Campusplan Ultuna är ett samarbete med Akademiska Hus.
Uppsala kommun planerar att staden ska växa med 70 000 personer fram till 2050. Många av dessa är tänkta att bo i de södra delarna. Förutom bostäder behövs nya vägar och en utbyggd kollektivtrafik. Detta kommer att påverka SLU:s verksamhet.
– Nu bjuder vi in våra medarbetare och studenter till tre möten med tre olika perspektiv. Fokus på respektive möte är SLU, campus samt Ultuna. Tidigare var Ultuna och SLU synonymer men så är det inte längre. Nu finns det en mängd andra verksamheter här vilket ställer andra krav på planeringen. Även dessa verksamheter bjuds förstås in.
Fysiska möten
För första gången på väldigt länge bjuds deltagarna in till fysiska möten.
– Men vi följer väldigt noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Skulle de ändras på grund av till exempel ökad smittspridning har vi givetvis en plan B för att kunna genomföra mötena digitalt, säger Johan.
Mötesledare
Mötesledare är arkitekt Martin Livian. Han arbetar på företaget Probility i Stockholm. Martin har särskilt stor erfarenhet av planering av miljöer för lärande och innovation.
Läs mer om temamötena och anmälan här
https://internt.slu.se/kalender-originalen/2021/10/temamoten-om-slus-framtid-pa-ultuna/
Här är projektets webb
https://internt.slu.se/stod-service/lokaler-campus/campusutveckling/campusplan-ultuna/