Personalköket i Skogishuset utnyttjas främst av institutionerna för skogsekonomi, skogens biomaterial och teknologi, skoglig resurshushållning samt av fakultetskansliet och universitetsadministrationen. Det rör sig alltså om många som ska dela på en begränsad yta.
Köket, där medarbetarna förvarar och bereder sin medhavda kost, har av många upplevts alldeles för trångt. Dessutom har tillgängligheten för rörelsehindrade lämnat en hel del övrigt att önska.
Sedan i somras har renoveringarna pågått, men arbetet med utformning startade långt tidigare. Jonas Linder vid SLU lokaler är projektledare för renoveringen. Tillsammans med inredningsarkitekter och en referensgrupp bestående av medarbetare från personalgrupper som nyttjar köket, lokalvård, fackliga representanter och skyddsombud, har det nya köket planerats för att få bättre flöden och tillgänglighet.
Maria Renberg, facility manager för SLU Umeå, har också varit involverad, dels som chef för lokalvården, men också som ansvarig för att logistiken fungerat under ombyggnationstiden.
– Personalköket blir bra mycket större, från 29 till 47 kvadratmeter. Dessutom blir det fler passager in och ut från köket. Tidigare uppstod lätt trängsel och köer.
Den utökade ytan har frigjorts genom väggarna till ett förrådsutrymme och en toalett har tagits bort.
– Jag tror vi alla kommer att trivas med det nya köket, nu när vi snart får återvända till jobbet igen, säger Maria Renberg.