Sveriges lantbruksuniversitet

SLU - Sveriges lantbruksuniversitet

Upptäck SLU!

Vill du också bli en superhjälte? Vi har fortfarande utbildningar öppna för sen anmälan. Ta chansen och sök din drömutbildning. 

Kolla in våra fristående kurser

Om du inte vill läsa ett helt program hos oss kan vi erbjuda en rad fristående kurser till dig som vill göra skillnad och skapa en bättre värld, på ditt sätt och i din egen takt.

SLU i världstoppen

SLU är världsledande i forskning inom flera områden. I exempelvis Times Higher Education Young University Ranking placeras SLU på 36:e plats på världslistan och som Sveriges bästa "unga universitet". Av STINT, Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, har SLU fått fem stjärnor av fem möjliga. 

SLU och klimatet

Vad gör SLU för klimatet? Vi tar fram kunskap, beslutsunderlag och fakta om klimatlösningar. Vi klimatrustar våra studenter som också hjälper oss att vässa vårt eget klimatarbete. Läs mer om hur SLU bidrar.

Food Systems vid SLU

Under 2021 gör världen en kraftansträngning kring hållbara livsmedelssystem. I september hålls FN-konferensen Food Systems Summit i New York och Sverige liksom många andra länder arrangerar dialoger kring Food Systems. SLU deltar aktivt med forskning och kunskap kring Food Systems. På den här temasidan finns aktuell information från SLU som rör forskning, kunskap, samarbeten och dialoger kring hur vi uppnår ett hållbart globalt livsmedelssystem.

Aktuellt vid SLU

Vatten är livsviktigt. På SLU arbetar över 400 forskare och experter med vattenfrågor. Läs också om vad SLU gör för klimatet och om vår verksamhet för att uppfylla målen i Agenda 2030!

Välj bland dina intresseområden!

SLU forskar och utbildar om mat, rent vatten, material och energi, liksom om sällskapsdjur, hälsa och hållbara städer.

Illustration av coronaviruset

Så hanterar vi Covid-19 vid SLU

SLU följer kontinuerligt regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdaterar riktlinjerna för medarbetare och studenter enligt dem.

Loading…