SLU-nyhet

Campus Ultuna får Green Flag Award för fjärde året i rad

Publicerad: 02 november 2020
SLU Campus Ultuna erhåller Green flag award, foto.

År 2017 blev Sveriges lantbruksuniversitets campus Ultuna först ut med att få Green Flag Award i Sverige. Nu får SLU och Akademiska Hus utmärkelsen för fjärde året i rad och visar därmed att de prisbelönta grönområdena fortsätter att utvecklas.

Ultuna får fortsatt högt betyg för sina grönområden och sina ambitiösa planer för att förädla och förfina ytterligare. Kunskapsparken får särskilt goda vitsord och är en plats för så väl forskning som rekreation. En stor del av Green Flag Award är också att få feedback på det arbete som görs.

– Jag är stolt över att vi får ta emot utmärkelsen igen eftersom vi intensifierat arbetet med att göra campus Ultuna till en plats för återhämtning, kreativitet och arbete. Inte bara för våra anställda och studenter utan också för alla lokala, nationella och internationella besökare till campus, säger John Lööf Green, utemiljökoordinator vid SLU:s fastighetsavdelning.

– Jag tror att arbetet med campus leder till bättre studier, forskning och innovation, inte minst inom utemiljöområdet där vi redan kunnat se konkreta resultat i form av alternativ till gräsmattor. Nu hoppas jag att vi tillsammans med Akademiska hus kan ta det arbetet vidare inom områden som markbyggnad, stadsträd och gröna tak, fortsätter John Lööf Green.

– Det är väldigt glädjande att Campus Ultuna återigen får Green Flag Award. Vi ser det som ett kvitto på vårt goda samarbete med SLU där vi tillsammans har utvecklat Ultuna till ett campus i hållbar framkant. Området nyttjas av både studenter och forskare men är också en öppen, grön tillgång för hela Uppsala – något som känns viktigt i en tid när vi måste umgås allt mer utomhus, säger Marie Löwling, fastighetschef på Akademiska Hus.

Green Flag Award har delats ut i över 20 år och administreras av Håll Storbritannien rent (Keep Britain Tidy), på uppdrag av det brittiska kommundepartementet. Syftet med Green Flag Award är att uppmärksamma och belöna välskötta parker och grönytor och på så vis sätta en standard för skötsel och underhåll av rekreationsytor i såväl Storbritannien som i resten av världen. 

I Sverige finns bara två anläggningar som fått denna utmärkelse; utöver Campus Ultuna också Jonsereds trädgårdar i Partille, som fick sin första flagga i år.

Kontakt:

John Lööf Green, SLU, fastighetsavdelningen;
Tel: 018-6714 86, 070-354 26 36
E-post: john.loof.green@slu.se

Marie Löwling, fastighetschef Akademiska Hus
Tel: 072-527 31 18
E-post: marie.lowling@akademiskahus.se


Kontaktinformation
Sidansvarig: mikael.jansson@slu.se