Sveriges lantbruksuniversitet

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 294 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Skalbaggsmuffins och termitburgare:: nya afrikanska kokböcker puffar för recept med insekter

Två nya kokböcker blandar traditionella afrikanska kulinariska metoder med moderna recept som tilllagas på insekter. Kokböckerna är en del av ett projekt för att öka marknaden för odlade insekter i

Skalbaggsmuffins och termitburgare:: nya afrikanska kokböcker puffar för recept med insekter

Två nya kokböcker blandar traditionella afrikanska kulinariska metoder med moderna recept som tilllagas på insekter. Kokböckerna är en del av ett projekt för att öka marknaden för odlade insekter i

Jäst gör fiskfoderolja av halm

Den olja, t.ex. palm- eller sojaolja, som används i foder till röding kan bytas ut mot “fet jäst” som odlats i ett halmbaserat substrat. Jästoljan har en liknande sammansättning och görs på en råvara

Mindre gris- och fågelkött för att bli kvitt EU:s stora sojaimport

EU importerar stora mängder soja från framförallt Sydamerika, där produktionen bidrar till avskogning, och därmed stora förluster av biologisk mångfald och utsläpp av koldioxid. Merparten av sojan

Mindre gris- och fågelkött för att bli kvitt EU:s stora sojaimport

EU importerar stora mängder soja från framförallt Sydamerika, där produktionen bidrar till avskogning, och därmed stora förluster av biologisk mångfald och utsläpp av koldioxid. Merparten av sojan

Innovation & Produktutveckling

En kurs om innovation och produktutveckling, framtagen speciellt för små och medelstora företag. Ökade kunskaper om innovationsprocesser ger dig och ditt företag konkurrensfördelar. Målgrupp Kursen

Miljoeffekter-fran-vegetarisk-mat

I detta projekt tar vi fram det vetenskapliga underlaget till Svenska Världsnaturfondens (WWF) nya vegoguide som ska lanseras under de kommande åren. Projektet omfattar miljöeffekter från produktion

RSS flöde äldre artiklar

RSS flöde äldre artiklar

Äldre artiklar energi och teknik omvärldsbevakning eva-lena.selfene@slu.se

Produktionssystem Livsmedel

För att samhället ska kunna bli hållbart är det viktigt att kunna producera och konsumera mat utan att orsaka betydande negativ miljöpåverkan. Lantbruket påverkar klimatet främst genom avgång av

Lantbrukets teknik och system

Lantbrukets teknik och system

Lantbrukets teknik och system handlar om vad som krävs för att driva ett hållbart lantbruk, en grundförutsättning för ett hållbart samhälle. Vi forskar om lösningar på lantbrukets utmaningar både på

Forskning

Vid Institutionen för energi och teknik bedrivs forskning främst kring hur jord- och skogsbruket kan medverka till ett hållbart samhälle. Forskarna undersöker hur lantbruket kan producera mat och

Loading…