Ultuna tilldelas Green Flag Award

För fjärde året i rad får SLU och Akademiska Hus ta emot Green Flag Award för grönområdena på campus Ultuna.

Campus Ultuna har tilldelats brittiska utmärkelsen Green Flag Award för sina välskötta grönområden. Foto: Jenny Svennås-Gillner/SLU

Det är bland annat den anlagda Kunskapsparken, som är en plats för såväl forskning som rekreation, som får särskilt goda vitsord. SLU och Akademiska Hus tilldelas även utmärkelsen för sina ambitiösa planer för att förfina och förädla ytterligare på campusområdet.

– Jag är stolt över att vi får ta emot utmärkelsen igen eftersom vi intensifierat arbetet med att göra campus Ultuna till en plats för återhämtning, kreativitet och arbete. Inte bara för våra anställda och studenter utan också för alla lokala, nationella och internationella besökare till campus. Nu hoppas jag att vi tillsammans med Akademiska hus kan ta det arbetet vidare inom områden som markbyggnad, stadsträd och gröna tak, säger John Lööf Green, utemiljökoordinator vid SLU:s fastighetsavdelning, i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen delas ut av Håll Storbritannien Rent (Keep Britain Tidy), på uppdrag av brittiska kommundepartementet. Syftet är att uppmärksamma och belöna välskötta parker och grönytor, samt sätta en standard för skötsel och underhåll av rekreationsytor runt om i världen. Det är 20:e året som Green Flag Award delas ut, och hittills har två svenska anläggningar tilldelats utmärkelsen. Förutom campus Ultuna fick Jonsereds trädgårdar i Partille sin första flagga i år. 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 02 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Ett viktigt frö att så!

Krönika: I takt med att dagarna blir allt längre ökar energinivåerna successivt i alla växtodlande lantbrukare. Växtodlingsplan finns som regel på pränt, gödseldepåerna är fyllda, och maskinerna är servade och redo för kommande vårbruk. ”- Same procedure as last year?” Ja, tyvärr blir det ofta så. Men varför inte passa på att utmana sina egna förutsättningar avseende växt­odling? Min förhoppning är att redan nu så ett litet frö som kanske kan gro lagom till vårens alla insatser och åtgärder.

 

Kommentera