För dig som veterinär

Senast ändrad: 10 september 2020
Två personer i rött rum med flera datorskärmar. Foto

Behöver du hjälp att komma vidare i utredningen av din patient?

Till oss kan du remittera din patient för hjälp med röntgen, ultraljud, scintigrafi, MRT, och DT.  Vi skickar kallelse till djurägaren med första lediga tid för samtliga undersökningar utom röntgen och ultraljud. 

Har du en patient med en låg hälta som du inte kommer till rätta med?

Hästkliniken, bilddiagnostiska kliniken och hästklinikens hovslageri har en unik samlad kompetens med fokus på hovproblem. UDS har tillgång till avancerade bilddiagnostiska tekniker, där framförallt MRT är ett hjälpmedel vid ställande av diagnos. Vi har även möjlighet att bidra med vidare hjälp i behandlingen där hovslagarna många gånger spelar en central roll. 

Teleradiologi 

Bilddiagnostiska kliniken har sedan 2010 utökat sin service med tjänsten teleradiologi som innebär att dina röntgenbilder skickas elektroniskt till oss för tolkning. Teleradiologi öppnar möjligheter för snabba råd om t.ex. kompletterande projektioner för säkrare diagnos eller ett preliminärt utlåtande för fortsatt planering av behandling innan djuret har lämnat kliniken. 
       
Vi har även möjlighet att hjälpa till med att läsa dina CT- och MRT-undersökningar. För pris och upplägg - kontakta oss på bilddiagnostik@uds.slu.se!

Fakta:

Universitetsdjursjukhuset är det enda djursjukhuset i Sverige som har europeiska specialister i bilddiagnostik i sitt dagliga arbete med samtliga djurslag. Vi har många internationella kontakter och ofta utländska veterinärer som besöker eller arbetar hos oss. Våra sköterskor/röntgentekniker är specialiserade och arbetar enbart med bilddiagnostik.


Kontaktinformation

Bilddiagnostiska kliniken har öppet vardagar kl. 8.00-16.20.

Tel: 018-67 21 97, telefontid 9.30 - 12.15.
E-post: bilddiagnostik@uds.slu.se              

Leveransadress:
Bilddiagnostiska kliniken, UDS
Box 7040
750 07 Uppsala        

Sidansvarig: hanna.backstrom@uds.slu.se