SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS)

Bilddiagnostiska kliniken

Universitetsdjursjukhuset är det enda djursjukhuset i Sverige som har europeiska specialister i bilddiagnostik för samtliga djurslag. Vi har många internationella kontakter och ofta utländska veterinärer som besöker eller arbetar hos oss. Våra sköterskor/röntgentekniker är specialiserade och arbetar enbart med bilddiagnostik.

Två personer i rött rum med flera datorskärmar. Foto

Remittering av bildavläsning tillfälligt stängd

På grund av en tillfälligt hög belastning kan vi under hösten/vintern ej ta emot externa bildavläsningar. Vi beklagar detta och arbetar för att komma igång igen så snart som möjligt. 

Nordsvenska brukshingstar. foto

Röntgen av nordsvenska brukshingstar

Nordsvenska brukshingstar ska vara friröntgade i framhovarna med avseende på hovbroskförbening innan de får godkännas för avel.

Föreningen Nordsvenska Hästen har beslutat att den av föreningen förvaltade forskningsfonden även hösten 2020 ska bekosta hovbroskröntgen för de nordsvenska brukshingstar som är födda år 2018 och som avses visas på avelsvärdering för hingstar 2021.

Röntgenundersökningen måste ske under perioden 1 september – 1 december 2020. Fonden bekostar undersökningen endast om bilderna skickas till bilddiagnostiska kliniken på UDS. 

Bilddiagnostiska kliniken har öppet vardagar kl. 8.00-16.20.

Tel: 018-67 21 97, telefontid 9.30 - 12.15.
E-post: bilddiagnostik@uds.slu.se              

Leveransadress:
Bilddiagnostiska kliniken, UDS
Box 7040
750 07 Uppsala        

Publicerad: 10 september 2020 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…