SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS)

Hästkliniken

Hästkliniken tar emot hästar från hela landet, antingen direkt eller på remiss från er ordinarie veterinär. Hos oss finns hög kompetens inom såväl internmedicin och kirurgi som hovslageri och avancerad diagnostisk utrustning. Ring oss på 018-67 29 50.

Begränsad verksamhet hästkliniken

Tillfällig neddragning av hästklinikens verksamhet

På grund av Corona och ökat antal sjukskrivningar i kombination med vårt planerade journalsystemsbyte kommer hästklinikens verksamhet att vara begränsad till och med den 14 februari.

Hästkliniken kommer till och med den 14 februari fokusera på att bedriva akutdjursjukvård dygnet runt. 

corona. illustration.

Djursjukvård i Coronatider

För oss är det viktigt att skapa en trygg arbetsmiljö för våra anställda samtidigt som vi måste fortsätta att ta hand om sjuka och skadade djur. I UDS lokaler gäller social distansering, vilket betyder att vi gör allt vad vi kan för att minimera antalet kontakter. Vi har noggranna hygienrutiner och vårt djursjukhus är designat utifrån ett smittskyddstänk.

Nordsvenska brukshingstar. foto

Röntgen av nordsvenska brukshingstar

Nordsvenska brukshingstar ska vara friröntgade i framhovarna med avseende på hovbroskförbening innan de får godkännas för avel.

Föreningen Nordsvenska Hästen har beslutat att den av föreningen förvaltade forskningsfonden även hösten 2020 ska bekosta hovbroskröntgen för de nordsvenska brukshingstar som är födda år 2018 och som avses visas på avelsvärdering för hingstar 2021.

Röntgenundersökningen måste ske under perioden 1 september – 1 december 2020. Fonden bekostar undersökningen endast om bilderna skickas till bilddiagnostiska kliniken på UDS. 

Hästoperation. Foto

Operation av häst

I den här filmen visar vi hur en planerad operation går till och du får följa hästen från det att den sövs till dess den vaknar upp igen.

Hästtandläkare. Foto

Tänder och munhåla

Hästar behöver regelbundet få munhåla och tänder undersökta. I den här filmen får du se hur en rutinundersökning går till hos oss.

Publicerad: 07 januari 2021 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…