SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS)

Rehabilitering och friskvård

Rehabilitering är en mycket viktig del i behandlingen av sjuka eller skadade djur, framför allt efter ortopediska eller neurologiska skador. Vid UDS finns sjukgymnast Kjerstin Pettersson som behandlar patienterna och ger djurägarna råd och instruktioner.

Polis med polishund. foto

Undersökning av hunden

UDS tillhandahåller invididanpassad träning för hundar som behöver rehabiliteras såväl som friskvård där vi arbetar förebyggande. Behandlingarna består av individuella planer för varje patient och kan inkludera träning i vår vattentrask  eller rörelseträning i vårt speciella behandlingsrum. UDS ansvarar för att årligen undersöka polisens hundar för att säkerställa att deras fysik är god och att de håller för sitt hårda arbete. Många hundägare som ägnar sig åt hundsport väljer att göra detsamma. Det är en god investering för att kunna upptäcka mindre skador i tid och kunna träna hunden förebyggande. 

För de djurägare som önskar träna sina hundar i vattentrasken regelbundet finns det klippkort att köpa, det går givetvis även bra att boka enstaka besök.


För att boka tid, ring: 018-67 13 33
Epost: rehab@uds.slu.se

Kjerstin Pettersson, Leg. Sjukgymnast Godkänd av Jordbruksverket

Certified Canine Rehabilitation Practitioner (CCRP)

Publicerad: 04 oktober 2019 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…