SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS)

Smådjurskliniken

Vi bedriver veterinärvård i en välutrustad och lugn djursjukhusmiljö och har veterinärer med hög kompetens inom flera olika specialistområden. Ring oss på 018-67 26 80. 

Öppet 7-22

Tillfälligt justerade öppettider för smådjursklinikens akutmottagning

Från och med den 27/11-2020 kommer smådjurskliniken att ha öppet för akuta intag mellan kl. 07.00-22.00 alla dagar i veckan. Beslutet är tillfälligt och gäller som senast till den 31/3-2021, men kan omvärderas utifrån vad som sker i omvärlden relaterat till nuvarande pandemi. Vi kommer att återgå till intag dygnet runt så snart situationen tillåter.

corona. illustration.

Djursjukvård i Coronatider

För oss är det viktigt att skapa en trygg arbetsmiljö för våra anställda samtidigt som vi måste fortsätta att ta hand om sjuka och skadade djur. I UDS lokaler gäller social distansering, vilket betyder att vi gör allt vad vi kan för att minimera antalet kontakter. Vi har noggranna hygienrutiner och vårt djursjukhus är designat utifrån ett smittskyddstänk.

Svart hund som ger blod. Foto

Inför ditt besök

Innan du ringer till oss angående ett sjukt djur samt innan ditt besök finns det en del vi behöver veta. Här har vi samlat sådant som kan vara bra för dig att tänka igenom innan du kontaktar oss. 

Undersökning av hund. Foto

Råd vid sjukdom

Vill du veta mer om till exempel kennelhosta, magomvridning eller salmonella? Här hittar du råd om akuta skador hos hund och katt samt information om några vanliga sjukdomstillstånd.

Katt på IVA. Foto

Certifierad kattvänlig klinik

Universitetsdjursjukhuset vid SLU är en certifierad kattvänlig klinik (Cat Friendly Clinic) med guldstandard, vilket är den högsta certifieringen en klinik kan få. Det betyder att vi har utformat klinik och arbetssätt för att förbättra veterinärvården för katterna och minimera stressen före, under och efter besöket. För oss är det viktigt att din katt känner sig trygg hos oss!

Publicerad: 07 januari 2021 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…