SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS)

Djursjukskötare som tar hand om ditt djur på UDS

Vi har intervjuat fem av våra djursjukskötare och följt dem i deras dagliga arbete för att ta reda på hur dagarna ser ut. Vad är mest utmanande och svårt? När känner man extra stolthet och glädje över sitt yrkesval? Hur gör man för att visa omtanke om ett stressat eller skadat djur? Det och mycket mer vill vi berätta för dig. 

Malin Yngvesson, Smådjurskliniken rehabiliteringsavdelning

Malin Yngvesson. Foto.

Malin har varit på UDS länge, hon började redan 2002. Malin har aldrig haft några tveksamheter över vilket yrke hon skulle välja, hon har vetat det i hela sitt liv. Ett starkt omvårdnadsintresse tillsammans med att hon tycker om både människor och djur gjorde valet enkelt. Hos oss tar hon hand om rehabilitering av djuren samt att hon noggrant går igenom hemgångsråden med djurägaren.

Mike Woolford, Hästklinikens poliklinik och vårdavdelning

Mike Woolford. Foto.

Mike är från Zimbabwe där han redan som liten pojk var fascinerad av djursjukvård. En lokal veterinär tog sig an honom och Mike har bland annat tränat falkat och hökar samt arbetade som safariguide i Afrika. Sedan ett par år tillbaka är han anställd som DSS på hästkliniken parallellt med att han driver ett eget hovslageri. Mike arbetar nära våra ögonspecialister då han intresseras mycket av det området.

Pernilla Åhr, Smådjursklinikens intensivvårdsavdelning

Pernilla Åhr. Foto.

Pernilla har arbetat hos oss i 27 år. Det började med ett besök på det gamla universitetsdjursjukhuset med en skadad hund. Pernilla blev så intresserad av djursjukhusmiljön att hon sadlade om från ridlärare till djursjukskötare. På UDS arbetar hon med de svårast sjuka och skadade djuren som behöver konstant övervakning. 

Kiki Olin, Hästklinikens operationsavdelning

Kiki Olin. Foto.
Kiki ville redan som barn jobba med sjukvård och djur, sen var det slumpen som gjorde att hon valde att bli DSS istället för veterinär. Kiki arbetar som operationssköterska med anestesikompetens (narkos). Det betyder att hon tar hand om hästen före, under och efter en operation. Hon ser till att de sover bra och inte har ont samt kontrollerar att uppvaknande går som det ska och inga komplikationer inträffar.

Wendela Warnbrant, hästklinikens poliklinik och vårdavdelning

Wendela Warnbrant. Foto.

Wendela firar 10 år på UDS i maj 2019. Hon arbetar främst på polikliniken (öppenvårdsmottagningen). Där välkomnar hon studenter och kunder på morgonen och ser till att de möter ett vänligt ansikte. Hon assisterar veterinärer i böjprov och andra undersökningar. Då Wendela är en duktig ryttare är det inte ovanligt att hon får sitta upp och rida hästarna för att underlätta undersökningar av rörelsestörningar.

Loading…