15
feb

16
feb
På webben, Online Zoom meeting

SLU:s vattenforskning i dag och i framtiden - ett seminarium för att stärka samarbetet kring vatten

interna händelser | seminarier, workshops |

Välkommen till ett webbseminarium om vatten! Under två halvdagar kommer ledande forskare som arbetar med vatten vid SLU att presentera sin expertis och aktuell forskning. Vi kommer att diskutera framtida perspektiv och visioner kring vattenforskning och vattenhantering.

Som vattenexperter vid SLU täcker vi ett brett spektrum av ämnesområden. Vår forskning täcker in vattnets väg genom landskapet, från dess källflöden via skogen, jordbruksmark och städer, genom akvakultur, floder och sjöar, och hela vägen ut i haven.

SLU har stark kompetens i frågor om vatten men vi är utspridda på olika fakulteter, institutioner och campus. Det här seminariet ger oss tillfälle att “mötas”, engagera oss, interagera och lära oss mer om aktuell och framtida forskning om vatten vid SLU som helhet. Vi hoppas att seminariet kan stimulera samarbeten kring vatten vid SLU.

Seminariet kommer att vara på engelska. Läs mer och anmäl dig på den engelska sidan. Man byter språk längst upp på den här sidan.

 

Fakta
Tid: 2021-02-15 13:00 - 2021-02-16 12:30
Ort: Online Zoom meeting
Lokal: På webben
Arrangör: Örjan Östman och SLU Vattenforums koordineringsteam
Sista anmälningsdag: 8 februari 2021
Mer information:

Vatten är livsviktigt. På SLU arbetar över 400 forskare och experter med vattenfrågor, från källa till hav. Vi bidrar med kunskap för att nå de globala hållbarhetsmålen i frågor som rör vattenkvalitet, livet i vatten och människans användning av vattenresurser.


Program

Programmet kommer att presenteras senare på den engelska sidan om seminariet.


Kontaktinformation

Örjan Östman, universitetslektor
Institutionen för akvatiska resurser, SLU
orjan.ostman@slu.se, 010-478 41 53

Jens Olsson, forskare
Institutionen för akvatiska resurser, Kustlaboratoriet, SLU
jens.olsson@slu.se, 010-478 41 44

Sidansvarig: lisa.beste@slu.se