Lösenord

Senast ändrad: 27 juni 2018

Som student behöver du ett användarnamn och ett lösenord för att komma åt information på studentwebben, för att logga in på SLU:s studentdatorer eller SLU:s nätverk. På den här sidan får du mer information om hur du går till väga om du är ny student, glömt bort dina inloggningsuppgifter eller vill byta lösenord.

Ny student

Är du ny student på SLU hittar du information om hur du hämtar ditt konto på sidan Kom igång som ny student.                              

Glömt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord kan du själv skapa ett nytt genom att gå in på ID-portalen  och följa tre enkla steg:                          

  1. Gå in under fliken Konto/Account och starta inloggningen genom att trycka på Start. Logga sedan in med dina inloggningsuppgifter från antagning.se. Observera att du måste hämta ut ett nytt konto för att få ett nytt lösenord 
  2. Välj Skapa ett konto (eftersom ditt konto finns sedan tidigare behöver du inte vänta 30 minuter innan du loggar in)
  3. Klicka sedan på fliken Byt lösenord/Change password och ange ditt temporära lösenordet i rutan för Nuvarande lösenord, ange sedan det lösenordet du önskar i fältet Nytt lösenord

Du kan också hämta ut dina inloggningsuppgifter på nytt genom att besöka IT-Stöd (glöm inte att ta med legitimation). Om du har lagt in ditt mobilnummer under Mina studier kan IT-Stöd SMS:a dina inloggningsuppgifter till dig. Läs mer om hur du lägger till ditt mobilnummer.

Byte av lösenord

Gå in på ID-portalen  och följ instruktionerna under fliken Byt lösenord/ Change Password. Om du vill byta lösenord men inte har aktiverat ditt konto ännu, följ instruktionerna ovan (se rubriken Glömt lösenord).

Ett annat sätt att byta sitt lösenord är att trycka Ctrl+Alt+Del när man är inloggad så får man upp en meny som bland annat innehåller ett val för lösenordbyte.

När man är inne i sin webmail kan man också klicka på Inställningar, dvs det lilla kugghjulet högt uppe till höger på webbsidan, och där välja alternativet Ändra lösenord.

Man kan även besöka IT-stöds mottagning på den ort där man studerar, medhavande någon form av ID-handling, så får man hjälp med att byta lösenord. Ett annat alternativ är att ringa till IT-stöd och uppge sitt mobilnummer. Om vi då kan verfiera att numret tiihör den uppgivna personen (via Ladok eller Eniro exempelvis) så kan vi SMS:a ett nytt lösenord.

 

Kom ihåg att vissa av SLU:s system kräver att du skriver skriva ad\ före ditt användarnamn när du ska logga in. Om du får problem när du försöker logga in - prova både med och utan ad\ före användarnamnet.


Kontaktinformation

IT-stöd, SLU

Direktsupport: 018-67 6600 tonval 1

Mail: it-stod@slu.se

Sidansvarig: stig.tonegran@slu.se