Programvara för studenter

Senast ändrad: 22 november 2018

På den här sidan finnas information om programvara som kan vara bra för dig att ha. Som student vid SLU kan du utan kostnad ladda ner och installera Microsoft Office 365.

Microsoft Office 365

Som student vid SLU kan du utan kostnad ladda ner och installera Microsoft Office 365. I detta paket ingår:

  • Word
  • Excel
  • PowerPoint och flera andra programvaror.

Office stöder PC-datorer och pekplattor med Windows 7 eller senare versioner, samt Mac-datorer med Mac OS X 10.12 eller högre.

Office för iPad kan installeras på iPad-plattor med version 7.0 eller högre.

Klicka här för att ladda ner programmet 
Logga in med din studentidentitet.

Virtuella studieplatsen

Virtuella studieplatsen gör det möjligt för dig som ansluter dig till SLU:s nätverk att få tillgång till SLU:s standardprogram och dina lagrade filer.

AutoCAD

Som student kan du ladda ner en fullversion av AutoCAD (till PC och Mac) helt gratis från http://students.autodesk.com
Registrera dig som student och ange din studentmejl. Du kommer att få e-post från Autodesk som bekräftar ditt konto och lösenord. Vid nedladdningen när programinstallationen påbörjats får du ett serienummer som ska användas till aktivering av programmet.

MATLAB

Som student kan du ladda ner en fullversion av MATLAB med de flesta Toolboxar till din personliga dator. Operativsystem som stöds är Linux, Mac OS X, Unix och Windows.

Mera information om installation. 

Annan kostnadsfri programvara

Vad gäller Arcgis for Desktop finns en sida med mera information.

Eftersom det är många som inte har möjlighet att ta sig till campus för att få hjälp att installera program på sina privata datorer har vi skapat ett programshare där man med sin SLU e-postadress och sitt SLU lösenord kan logga in och ladda hem de program man behöver för sina studier.
Programmen är endast de vi har campuslicens på och tillåts installeras på privata datorer, program som köpts in av enskilda institutioner finns inte upplagda på detta programshare.
Klicka här för att komma till programsharet.

Det finns även ett antal program som är särskilt bra om man har läs- och skrivsvårigheter, men en del av dem är utmärkta för alla användare. Du hittar information om dem här!


Kontaktinformation

IT-stöd, SLU

Direktsupport: 018-67 6600 tonval 1

Mail: it-stod@slu.se

Sidansvarig: christian.divander@slu.se