Universitetsdjursjukhuset (UDS) vid SLU

När ditt djur behöver övernatta

På vårdavdelningen får varje patient en egen bur med vattenskål och en
filt att vila på. Djuren får tillsyn utifrån varje patients individuella behov.
Vi förstår att du som djurägare kan vara både ledsen och orolig. Vi gör
vårt bästa för att hålla dig underrättad om vad som sker.

Så här bor ditt djur hos oss

Katter har en kattlåda samt oftast ett litet hus att krypa undan i. Hundarna bor i luftiga burar anpassade utifrån sin storlek. Djuren har mjuka plädar och fällar att ligga på. 

Rastning och utfodring

Utfodring & rastning individanpassas till varje patient. Hundar rastas minst fyra gånger per dag i vår inhägnade rastgård. Maten ingår i vårdpriset och vi har ett stort sortiment att välja mellan. Om ditt djur måste ha med sig egen specialkost prata med oss så löser vi det.

Daglig telefonkontakt

När ditt djur är inskrivet hos oss på UDS blir du dagligen kontaktad per
telefon av en ansvarig veterinär. Telefonkontakten sker i allmänhet under eftermiddagen, på helger något senare. Ange på vilket telefonnummer du nås i första hand. 

Kvälls- och nattetid är det färre personer i tjänst vilket medför att det kan vara svårare att få hjälp med ärenden som inte är av akut karaktär. Om ditt djurs tillstånd försämras på något sätt ringer vi upp dig

Relaterat innehåll

Tänk på att djursjukvård tyvärr kan bli kostsamt. Be gärna om en kostnadsuppskattning så länge ditt djur är inlagt och diskutera med ansvarig veterinär hur mycket vården av ditt djur får kosta.

Har du besökt oss välkomnar vi feedback, såväl ris som ros. Hör av dig på: kundservice@uds.slu.se

Publicerad: 27 juni 2019 -
Loading…