Smådjurskliniken

Vid smådjurskliniken på UDS tar vi emot hundar, katter och andra smådjur. Vi bedriver veterinärvård i en välutrustad och lugn djursjukhusmiljö och har veterinärer med hög kompetens inom flera olika specialistområden.

Inför ditt besök

Innan du ringer till oss angående ett sjukt djur samt innan ditt besök finns det en del vi behöver veta. Här har vi samlat sådant som kan vara bra för dig att tänka igenom innan du kontaktar oss. 

Råd vid sjukdom

Vill du veta mer om till exempel kennelhosta, magomvridning eller salmonella? Här hittar du råd om akuta skador hos hund och katt samt information om några vanliga sjukdomstillstånd.

Certifierad kattvänlig klinik

Universitetsdjursjukhuset vid SLU är en certifierad kattvänlig klinik (Cat Friendly Clinic) med guldstandard, vilket är den högsta certifieringen en klinik kan få. Det betyder att vi har utformat klinik och arbetssätt för att förbättra veterinärvården för katterna och minimera stressen före, under och efter besöket. För oss är det viktigt att din katt känner sig trygg hos oss!

Resa med husdjur

På jordbruksverket.se kan du läsa om vad som gäller om du vill ta med ditt djur på en utlandsresa. Här får du också information om hur du ska transportera djur så att de mår bra och klarar transporten.

Smådjursklinikens reception

När du kommer till UDS smådjursklinik, anmäler du dig i receptionen. Här registrerar vi din ankomst och tar även emot betalning och lämnar ut recept efter avslutat besök. Vi hjälper er dig också att boka tid till våra olika mottagningar. 

Publicerad: 07 januari 2020 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…