Kontaktinformation
Johan Samuelsson, kommunikatör
ArtDatabanken johan.samuelsson@slu.se
018-67 34 09
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Denna sida finns inte på det önskade språket. Klicka för att stänga denna ruta.
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Hur ska vi hantera främmande arter i det dagliga naturvårdsarbetet? För att hitta lösningar behövs en helhetssyn och en gemensam plan. För första gången i Sverige samlas alla som redan arbetar eller kommer att arbeta med främmande arter för att diskutera dessa svåra frågor. Med årets Flora- och faunavårdskonferens vill vi skapa förutsättningar för breda diskussioner som kan stötta den gemensamma planen. Under konferensen blir det en spännande blandning talare.
Helen Roy , Professor, community ecologist, Centre for Ecology & Hydrology, UK (Foto: Oli Pescott)
Professor Helen Roy Hon är en internationell frontfigur inom främmande arter och Citizen Science och hennes forskning fokuserar på effekter av miljöförändringar för biologisk mångfald. Hennes engagemang sträcker sig över många landsgränser men involverar henne även i lokala projekt som t ex Big Bumblebee Discovery där hon tillsammans med 30 000 skolbarn räknar humlor. Hon är en sann inspiratör och tar varje tillfälle att engagera fler i Citizen Science och har tilldelats ett flertal utmärkelser för sitt arbete för biologisk mångfald.
Anna Sandström, jurist invasiva främmande arter, Naturvårdsverket
Malin Strand, docent i systematik och biodiversitet, ArtDatabanken SLU
Mora Aronsson, naturvårdsexpert, ArtDatabanken SLU
Isabella Lövin, Miljö- och klimatminister (Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet)
Isabella Lövin vill att vi är den generation som gör det möjligt att leva hållbart. På Flora- och faunavårdskonferensen får vi höra om regeringens miljöpolitik och hur hon tänker om främmande arter och deras påverkan på biologisk mångfald. Isabella Lövin har meddelat att hon ser fram emot att medverka och vi ser fram emot att höra vad hon har att säga.
Fredrik Dahl, forskare och projektledare för Mårdhundsprojektet, SLU Inst.f. Ekologi/Grimsö samt Svenska Jägareförbundet (Foto: Tuulikki Rooke)
Mikael Svensson, konsulent, ArtDatabanken SLU
Nils Carlsson, expert på invasiva främmande arter, Länsstyrelsen Skåne
Åsa Strand, marinbiolog, projektledare vattenbruk, IVL svenska miljöinstitutet
Karl-Henrik Robèrt, professor i strategisk planering för hållbarhet vid BTH, grundare till Naturliga steget (Foto: Stefan Holm)
Karl-Henrik Robèrt är cancerforskaren som blev professorn i strategisk planering för hållbarhet. Han grundade den världsomfattande organisationen Det naturliga steget. Under 30 år han lett utvecklingen av en unik och global metodik för att vilken verksamhet som helst skall kunna planeras och utvecklas så att den inte deltar i förstörelsen av naturen eller det sociala systemet. För sina insatser har Karl-Henrik vunnit Gorbatjovs Green Cross Award for International Leadership samt ”Blue Planet Prize”, ibland kallat “Hållbarhetens Nobelpris”.
Lena Sundin Rådström, chef ArtDatabanken SLU
Utfrågare och debattledare: Britt-Marie Mattsson, journalist och författare. (Foto: Mattias Blomgren CC BY-SA 3.0)
Britt-Marie Mattsson blir årets moderator på Flora- och Faunavård 2019. Under sin snart 50 år långa karriär har hon intervjuat de flesta stora ledarna i världen, skrivit böcker, varit programledare och kommentator i tv. Britt-Marie vill vara med där saker händer och gillar att utmana med sina starka åsikter. Den 10 april kommer hon till ArtDatabankens konferens för att leda diskussionen om främmande arter.
Johan Samuelsson, kommunikatör
ArtDatabanken johan.samuelsson@slu.se
018-67 34 09
ArtDatabanken SLU, Besöksadress: Almas allé 8 E, Org nr: 202100-2817 • Kontakta ArtDatabanken • Om webbplatsen