Om webbplatsen

Senast ändrad: 31 maj 2018
Webbläsare och tillgänglighet

Vi strävar efter att webbplatserna ska vara tillgänglig för alla oavsett om du surfar via dator, mobil eller platta. Dock visas de bäst i en modern webbläsare, till exempel Chrome eller Internet Explorer. Vi strävar även efter att uppfylla riktlinjerna för tillgänglig webb (WCAG 2.0, nivå AA).

Navigering

På SLU:s webbplatser kan du navigera via menyn i sidhuvudet eller via knappar och puffar på startsidan. För att gå till våra andra huvudwebbplatser klickar du på länkar allra högst upp på sidan. Du ser alltid var du befinner dig i navigationsstrukturen genom att titta på länkstigen som visas i varje sidas överkant, under sidhuvudet.

Skript

Webbplatserna använder javascript för att förbättra användarupplevelsen (vid t ex enklare animeringar). Viktiga funktioner ska fungera även utan javascript påslaget.

Användning av kakor (cookies)

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatserna. Enligt lagen om elektronisk kommunikation från 2011, ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad dessa kakor används till och hur de kan undvikas.

På vissa delar av SLU:s webbplatser används kakor för att ge besökaren tillgång till extra funktioner (beställning av material etc.). Vi använder också kakor för att samla in statistik över hur besökarna använder webbplatserna. Ingen personligt identifierbar information om besökaren, som e-post eller namn, lagras.

Du har alltid möjlighet att ställa in din webbläsare så att kakor inte lagras eller så att du får information om när en webbsida innehåller kakor. Men vissa funktioner kan då falla bort.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats, www.pts.se

Behandling av personuppgifter

SLU behandlar personuppgifter som samlas in genom våra webbplatser. Ansvarig för behandlingen av personuppgifter på webbplatserna är SLU:s integritets- och dataskyddsfunktion.

ArtDatabanken SLU behandlar dina personuppgifter när du till exempel anmäler dig till en konferens, beställer böcker eller prenumerationer, använder webbapplikationer eller kontaktar oss av någon annan anledning. Vi lagrar informationen för att kunna administrera och följa upp ärendet om det krävs.

 

Upphovsrätt

Besökare har inte rätt att fritt ladda ned och använda texter eller bilder från webbplatsen. Den som önskar kontakt med någon av våra fotografer eller vill köpa rätten att utnyttja bilder eller texter från våra webbplatser kan kontakta artdatabanken-webmaster@slu.se

Nyhetstexter och pressmaterial publicerade på webbplatserna får citeras och vidareförmedlas med angivande av källa, men inte användas i kommersiellt syfte utan tillstånd, eller på sätt som kan skada SLU. Inte heller får webbplatsens design kopieras och användas i andra syften. 

 


Kontakta oss!

Vi är tacksamma för tips och synpunkter från dig som besöker vår webbplats!

  • Övergripande innehåll på webbplatsen (struktur, funktioner, tekniska förutsättningar, tips och synpunkter): artdatabanken-webmaster@slu.se
  • Innehåll på enskilda sidor: respektive sidansvarig som ska finnas längst ner på sidan eller den person som står under Kontaktinformation.
  • Tekniska problemit-stod@slu.se

Kontaktinformation