Sveriges lantbruksuniversitet

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 844 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Hållbar livsmedelsproduktion år 2050 - ett framtidsscenario

I en workshop på SLU idag, delade framstående forskare inom mark- och vattenresurser, markanvändning, animalieproduktion, makt-och matperspektiv med sig av sina synteser för framtida behov och

Hållbar livsmedelsproduktion år 2050 - ett framtidsscenario

I en workshop på SLU idag, delade framstående forskare inom mark- och vattenresurser, markanvändning, animalieproduktion, makt-och matperspektiv med sig av sina synteser för framtida behov och

Handla med gott samvete - mat som är bra för både hälsan och djuren

Handla med gott samvete - mat som är bra för både hälsan och djuren

Handla med gott samvete - mat som är bra för både hälsan och djuren josefina.zidar@slu.se   Nationellt centrum för djurvälfärd, SCAW, anordnar den 24 oktober 2019 ett seminarium om upphandling och

sustainably farmed fish

sustainably farmed fish

Does sustainably farmed fish exist – and if so, can you label it? janne.nordlund.othen@slu.se Aquaculture is among the fastest growing food industries in the world and has an important role to play

Seminarium om odlad fisk – hur kan den hållbarhetsmärkas?

Epok och SLU Aquaculture bjuder in till lunchseminarium med efterföljande diskussion om hållbar fiskodling den 1 oktober. Möt och lyssna till såväl forskare som representanter för miljömärkningarna.

SLU klimat 2019

SLU uppmärksammar klimatkunskapen lite extra den kommande veckan genom att dela med oss av exempel på webben och i sociala medier. Klimatet är också temat för den senaste rektorsbloggen som bland

Vetandets värld om matens klimatavtryck

Vetandets värld om matens klimatavtryck

Emma Moberg är doktorand på SLU och undersöker hur våra matval påverkar klimatet. Hör mer om hennes forskning i reportaget från Vetandets värld, där Emma också ger tips för hur du kan äta mer

Vetandets värld om matens klimatavtryck

Vetandets värld om matens klimatavtryck

Emma Moberg är doktorand på SLU och undersöker hur våra matval påverkar klimatet. Hör mer om hennes forskning i reportaget från Vetandets värld, där Emma också ger tips för hur du kan äta mer

SLU klimat 2019

SLU uppmärksammar klimatkunskapen lite extra den kommande veckan genom att dela med oss av exempel på webben och i sociala medier. Klimatet är också temat för den senaste rektorsbloggen som bland

SLU klimat 2019

SLU uppmärksammar klimatkunskapen lite extra den kommande veckan genom att dela med oss av exempel på webben och i sociala medier. Klimatet är också temat för den senaste rektorsbloggen som bland

NordCAW seminar Animal welfare for wild animals

NordCAW seminar Animal welfare for wild animals

NordCAW seminar Animal welfare for wild animals josefina.zidar@slu.se Animal welfare can be defined as an animal's psychological and physical state, which may vary from good to bad. Special

Hållbar livsmedelsproduktion år 2050, hur ser det ut?

Hållbar livsmedelsproduktion år 2050, hur ser det ut?

anna-maria.wremp@slu.se Framstående forskare inom mark- och vattenresurser, markanvändning, animalieproduktion, makt-och matperspektiv delar med sig av sina synteser för framtida behov och

Loading…