Sveriges lantbruksuniversitet

SLU Urban Futures

är en strategisk plattform som utvecklar och stärker tvärvetenskaplig forskning, utbildning och samverkan inom hållbar stadsutveckling.

Lab Story: Green Innovation Park Uppsala

I Green Innovation Park möts människor, akademi och företag för att skapa innovationer för en hållbar framtid. Bakom satsningen står SLU och Akademiska Hus. SLU Urban Futures träffade Sara Brännström och Daniel Bergqvist för att höra mer om detta 'living lab' i campusmiljö.

Lab story: Alnarps Rehabiliteringsträdgård

Alnarps Rehabiliteringsträdgård är ett av SLU:s många 'living labs' och en arena som välkomnar multi- och tvärvetenskaplig forskning och samarbeten. SLU Urban Futures träffade Anna María Pálsdóttir och Vanessa Mårtensson för att lära oss mer om denna typ av 'urban lab' och vilken betydelse det kan ha i dagens and framtidens samhälle.

Lab Story: Augustenborg

Ekostaden Augustenborg är en unik process där befintlig, äldre stadsbebyggelse gjorts om och förbättrats i nära samverkan med de boende och de olika aktörerna i området. SLU Urban Futures träffade forskaren Tobias Emilsson för att höra mer om SLU:s roll i Vinnova-projektet "Testbed for Green-Blue Urban Solutions" och Augustenborgs gröna tak.
Publicerad: 20 augusti 2019 - Sidansvarig: camilla.zakrisson.juhlin@slu.se
Loading…