Miljöekonomi och företagsledning

Publicerad: 11 september 2019
ekonomi1.png

Hur kan vi hitta lösningar på världens växande miljöproblem? Vill du ha en karriär på ett nationellt eller internationellt företag som handskas med miljöfrågor?

Vi blir allt mer medvetna om vårt ansvar i användningen och hanteringen av vår miljö. Vi behöver kunskap för att hitta lösningar på de växande miljöproblemen, såsom föroreningar och utarmade resurser. Det här masterprogrammet kommer att göra det möjligt för dig att utveckla de kunskaper och färdigheter som behövs för att ta itu med dessa viktiga frågor.

Kunskap och förståelse för våra biologiska naturresurser och vårt hållbara användande av dem behövs. I de här programmet kommer du öka dina kunskaper om nationalekonomi eller företagsekonomi och lär dig hur denna kunskap kan tillämpas på miljöfrågor. Tack vare SLU:s omfattande kontakter med naturresursbaserade företag är utbildningen väldigt aktuell och verklighetsanknuten. Kontakten med etablerade företag gör det lättare att förstå och kunna använda nationalekonomin och företagsekonomin som ett verktyg för att ta itu med aktuella problem.

FN:s globala mål i utbildningen

SLU:s utbildningar skapar kunskap som bidrar till att nå målen för hållbar utveckling, både inom Sverige och internationellt.

Det här läser du på programmet

Beroende på ditt huvudämne (antingen företagsekonomi eller nationalekonomi), kommer du att utveckla din förståelse och dina kunskaper i lokal och global användning och förvaltning av naturresurser. Du lär dig att lösa komplicerade problem både ur olika perspektiv med fokus på att främja en hållbar utveckling. Med företagsekonomi som huvudämne kommer du att studera miljöstyrning, produktionsekonomi, kvantitativ ekonomi, strategisk ledning, miljöriskhantering och redovisning samt etik. Om du väljer nationalekonomi som ditt huvudämne kommer du att istället att utveckla din förståelse för mikroekonomisk teori, miljöpolitik, ekonometri, utvärderingspolitik och hållbar utveckling. En del av programmet är samarrangemang med Uppsala universitet.

 Vill du veta mer? Läs utbildningsplanen på SLU:s studentwebb.

Framtid

Detta program är för studenter med en kandidatexamen i företagsekonomi eller nationalekonomi som vill utvidga sin förståelse av miljöresursfrågor. Efter avslutad utbildning kommer du att ha kunskap och kompetens att hantera miljöfrågor i nationella och internationella företag och organisationer, myndigheter och andra organisationer inom den offentliga sektorn. Som ekonom med en profilering mot miljö- och naturresurser finns det gott om arbetsmöjligheter inom industri, media, konsultföretag, myndigheter, internationella organisationer och politiska organ. Du kommer också att vara väl förberedd för att läsa vidare till en PhD-examen.

Studentliv

Välkommen in till #studysustainably där du får glimtar ur masterstudentens vardag vid SLU i Uppsala!


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation och vad du kan jobba med efter examen.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: rekrytering@slu.se