Landsbygdsutveckling och naturresursförvaltning

Publicerad: 11 september 2019
agronom-landsbygdsutveckling1.png

Varför är det så svårt att kollektivt organisera ett hållbart fiske i Chilwasjön i Malawi? Vilka är de grundläggande idéerna om utvecklingspolitik i EU och Världsbanken?

Det finns en växande förståelse om att utmaningarna i utveckling och förvaltning av landsbygdsområden globalt beror på en mängd sociala, ekonomiska, politiska och ekologiska faktorer. Att kunna förstå och hantera denna komplicerade verklighet kräver därför tvärvetenskapliga analyser och nytänkande lösningar.

Programmet ger studenterna kunskaper och färdigheter inom en rad olika områden - med en viktig teoretisk grund inom samhällsvetenskap - att skapa lämpliga sätt att hantera landsbygdens problem i sitt sammanhang.

FN:s globala mål i utbildningen

SLU:s utbildningar skapar kunskap som bidrar till att nå målen för hållbar utveckling, både inom Sverige och internationellt.

Det här läser du på programmet

Programmet är organiserat i teman som inkluderar grundläggande och avancerade kurser. Det erbjuder studenterna en bred förståelse för landsbygdsutveckling och förvaltning av naturresurser samt mer specialiserad kunskap om komplexiteten i frågorna.

Studenterna får lära sig hur man underlättar och hanterar utvecklingsprojekt och skaffar sig kunskaper och färdigheter i att bedriva forskning. Kurserna ger teoretiska kunskaper som tillämpas genom olika fallstudier och scenarier, något som kräver aktivt deltagande.

 Vill du veta mer? Läs utbildningsplanen på SLU:s studentwebb

Framtidsutsikter

En masterexamen i landsbygdsutveckling och naturresurshantering erbjuder jobbmöjligheter inom organisationer som fokuserar på utvecklingsfrågor. Bland annat finns jobb inom den akademiska världen, forskningen, den privata sektorn, konsultföretag, statliga eller icke- statliga organisationer och lokala, nationella eller internationella institutioner.

Studentliv

Välkommen in till #studysustainably där du får glimtar ur masterstudentens vardag vid SLU i Uppsala!

Examen

Masterexamen i Landsbygdsutveckling


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation och vad du kan jobba med efter examen.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: rekrytering@slu.se