Hållbar utveckling

Publicerad: 11 september 2019
landskapsarkitekt-ultuna1.png

Människans aktiviteter påverkar och påverkas av naturens resurser hela tiden. Vill du veta mer om hållbar utveckling i naturliga och sociala sammanhang? Då kanske det här masterprogrammet i hållbar utveckling kan vara något för dig.

Programmet för hållbar utveckling erbjuder möjligheter att lära sig mer om hållbar utveckling från lokal till global nivå. Det är ett viktigt politiskt mål i Sverige, EU och andra länder över hela världen.

Begreppet hållbar utveckling har en tvärvetenskaplig grund och tillämpar en helhetssyn som innefattar ekonomiska, sociala och ekologiska aspekter. Kunskap om hur samspelet mellan ekologiska och sociala faktorer påverkar den ekonomiska utvecklingen genomsyrar hela programmet.

Programmet ges i samarbete med Uppsala universitet och antagningen hanteras via dem. 

FN:s globala mål i utbildningen

SLU:s utbildningar skapar kunskap som bidrar till att nå målen för hållbar utveckling, både inom Sverige och internationellt.

Det här läser du på programmet

Programmet börjar med en genomgång av olika tillvägagångssätt för hållbar utveckling i naturvetenskap och samhällsvetenskap. Du kommer att att få med dig ett antal viktiga verktyg som är lämpliga för att analysera och hantera hållbar utveckling. Dina kunskaper används sen på tvärvetenskapliga fallstudier där du kommer att arbeta med studenter från andra områden. Den tredje terminen väljer du bland ett antal valbara kurser utifrån profilen från din kandidatexamen. Examensarbetet skrivs under den fjärde och sista terminen. 

 Vill du veta mer? Läs utbildningsplanen på SLU:s studentwebb

Framtidsutsikter

En examen inom hållbar utveckling öppnar dörren för jobb som t.ex. beslutsfattare i privat eller offentlig sektor, lärare eller forskare. Möjliga arbetsgivare kan vara offentliga organ såsom miljöskyddsorgan, lokala och regionala myndigheter. Studierna kommer också att utgöra en utmärkt grund för att bedriva doktorandstudier och fortsätta med akademisk forskning.

Studentliv

Välkommen in till #studysustainably där du får glimtar ur masterstudentens vardag vid SLU i Uppsala!


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation och vad du kan jobba med efter examen.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: rekrytering@slu.se