iStock_000031828930_XXXLarge_blagra.jpg
25
sep
Gullmarskajen, Lysekil

Namngivning av R/V Svea i Lysekil

evenemang |
intressanmalan-ingress-IMG_1635.jpg

Onsdag 25 september namnger H.K.H. Kronprinsessan Victoria Sveriges nya forsknings- och undersökningsfartyg R/V Svea. Allmänheten är välkommen att delta vid ceremonin som sker i fartygets hemmahamn, vid Gullmarskajen i Lysekil.

Grindarnas till fartygets kajplats öppnas kl. 13:00. Namngivningsceremonin inleds 13:30 och avslutas 14:15, då H.K.H Kronprinsessan Victoria stiger ombord på R/V Svea.

Observera att det inte är tillåtet att ta med hundar (undantaget ledarhundar) till namngivningsceremonin. Vid ev. regn uppmanar vi alla att välja regnkläder istället för paraplyer för att inte skymma sikten.

"Öppet fartyg" för allmänheten 26 semptember

Allmänheten är varmt välkommen ombord på Svea dagen därpå, torsdagen den 26 september under ”Öppet fartyg” klockan 13-18 >>

 

R/V Svea håller kolla på haven

R/S Sveas kärnverksamhet är ekosystemundersökningar med fokus på regelbunden övervakning av fiskbestånd och vattenkvalitet som genomförs av SLU och SMHI. 

Moderna ekolod, undervattensfarkoster, strömmätare och annan avancerad utrustning skapar mycket goda förutsättningar för forskning och miljöövervakning i Östersjön och Västerhavet. Svea är också ett av världens tystaste och miljövänligaste forskningsfartyg.

R/V Svea ägs av SLU och för driften ansvarar Sjöfartsverket.

Fakta
Tid: 2019-09-25 13:00 - 14:15
Ort: Lysekil
Lokal: Gullmarskajen
Arrangör: Fartygsenheten, SLU
Mer information:

Grindarna till Svea på Gullmarskajen öppnas kl. 13:00.

Hundar är EJ tillåtna (undantag för ledarhundar)

Undvik att använda paraply. Välj regnkläder vid dålig väderlek.


Relaterade sidor:
Sidansvarig: sofia.bureborn@slu.se