Sveriges lantbruksuniversitet

Håll dig uppdaterad om miljöanalys

Här kan du hålla dig uppdaterad genom att ta del av resultat och ämneskunskap från SLU:s fortlöpande miljöanalys. Läs nyheter, följ oss på Twitter, prenumerera på vårt nyhetsbrev, läs populärvetenskapligt skrivna inslag i kunskapsbanken eller i tidningen Miljötrender.

R/V Svea. Foto: Armonvarvet

Sveriges nya forskningsfartyg Svea håller koll på haven

Öppet fartyg i Lysekil 26/9! Forskningsfartyget Svea är nu färdigbyggd och levererad till SLU. Svea kan användas till i stort sett alla typer av marin forskning och miljöövervakning.

1920x1080 Presentation för PP - Final Version - Webb.png

Vill du veta mer? Se föreläsningarna i efterhand

I lunchföredragsserien Värt att veta presenterar forskare och miljöanalytiker vid, eller anknutna till, SLU samhällsrelevant forskning i ett populärvetenskapligt format. 

MT2018_skugga.jpg

Miljötrender #Jordbrukslandskap

Snart är det sommar igen och nya utmaningar för landets jordbruk. SLU:s miljöanalys av jordbrukslandskapet har växt i omfattning de senaste åren och en del av den kunskapen har vi samlat i ett temanummer av Miljötrender.

I Miljötrender #Jordbrukslandskap visar vi på några exempel från SLU:s miljöanalysarbete på hur jordbrukslandskapets utveckling följs och hur lösningar för ökad hållbarhet kan se ut. Läs bland annat om: pilotprojekt som kartlägger åkrars myller, betesmarker och om riskbedömning av växtskyddsmedel.

Läs också om hur det multifunktionella jordbrukslandskapet kan hjälpa till att tillgodose jordbrukets vattenbehov och minska risken för översvämningar.

Dagens Natur – Artikelflöde med nyheter och analyser om biologisk mångfald, arter och naturvård från Artdatabanken
Publicerad: 24 september 2019 - Sidansvarig: fomaredaktion@slu.se
Loading…