Ansök om särskilt pedagogiskt stöd

Senast ändrad: 12 augusti 2019

Du kan ansöka om särskilt pedagogiskt stöd om du har en varaktig funktionsnedsättning som påverkar dig i dina studier. För att kunna få särskilt pedagogiskt stöd behöver du först ansöka om det. Du ansöker genom att fylla i ett webbformulär i systemet Nais.

Hur ansöker jag om särskilt pedagogiskt stöd?

Du ansöker om särskilt pedagogiskt stöd på www.nais.uhr.se.

  1. Logga in. Du som redan är student på SLU loggar in med din vanliga studentinloggning. Är du inte antagen ännu använder du samma inloggning som till antagning.se.
  2. Tag del av texten om behandling av personuppgifter.
  3. Ladda upp intyg. Intyget ska vara utfärdat av en sakkunnig, det vill säga läkare, psykolog, audionom eller giltig dyslexutredare. Intyget ska styrka att du har en varaktig funktionsnedsättning. I intyget ska det stå vilken typ av funktionsnedsättning du har (exempelvis genom en diagnos). Det ska också stå hur funktionsnedsättningen påverkar dig i dina studier och vilken typ av stöd som skulle vara till hjälp för dig.
  4. Beskriv din studiesituation. Hur påverkar din funktionsnedsättning dig i dina studier?
  5. Kontrollera att din ansökan är korrekt.
  6. Skicka in ansökan genom att klicka på knappen "Skicka in ansökan".

När ska jag ansöka om stöd?

Du kan skicka in en ansökan om stöd när som helst under året. Ansök gärna så snart du blivit antagen och tackat ja till en kurs eller ett program på SLU. Då är det lättare att få rätt stöd redan när studierna börjar.

Om du redan har ett beslut om särskilt pedagogiskt stöd som håller på att gå ut, får du ett påminnelsemejl från Nais. Kontakta då samordnaren om du vill förnya din ansökan. Du kan också göra en ny ansökan om ditt Nais-besked har gått ut men du fortfarande behöver stöd.

Vad händer när ansökan är inskickad?

När du har skickat in din ansökan blir du kontaktad av en av samordnarna vid utbildningsavdelningen. Om något saknas i din ansökan får du möjlighet att komplettera den. Samordnaren och du bestämmer ett möte för att diskutera igenom dina behov av stöd.

Efter mötet skriver samordnaren ett beslut om stöd och en rekommendation om anpassningar. Du får ett mejl om att beslutet har fattats och att du kan läsa beskedet i Nais. Om din ansökan skulle avslås får du också ett mejl och kan läsa beskedet i Nais. Du får också en förklaring till varför du fått avslag.

Om du behöver hjälp med din ansökan eller om du har frågor kan du kontakta någon av samordnarna.


Kontaktinformation

Studera med funktionsnedsättning

Fråga oss om: funktionsnedsättningar som påverkar dig i dina studier och hur du ansöker om särskilt pedagogiskt stöd.

funka@slu.se

Sidansvarig: utb-webb@slu.se