Hästkliniken

Hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset vid SLU tar emot hästar från hela landet, antingen direkt eller på remiss från er ordinarie veterinär. Hos oss finns hög kompetens inom såväl internmedicin och kirurgi som hovslageri och avancerad diagnostisk utrustning.

föl_SLU_100628_0002_. Foto Carin Wrange.jpg

Bra att veta om fölets första tid

Om fölet har fått en dålig start eller du som veterinär blir kallad till ett sjukt nyfött föl är det några saker du bör tänka på. Ett snabbt omhändertagande är A och O, och helt avgörande för en positiv utgång. Här har vi samlat viktig information gällande fölsjukdomar. 

Virus.jpg

Hur och när bör man isolera sitt stall för att undvika smittspridning?

En isolering börjar i samma minut som man upptäcker ett symptom som kan vara smittsamt. En isolering gäller inte enbart de smittor som är anmälningspliktiga, utan även när det något mindre allvarligt, såsom en förkylning.

hästoperation.jpg

Operation av häst

I den här filmen visar vi hur en planerad operation går till och du får följa hästen från det att den sövs till dess den vaknar upp igen.

Hästtandläkare.jpg

Tänder och munhåla

Hästar behöver regelbundet få munhåla och tänder undersökta. I den här filmen får du se hur en rutinundersökning går till hos oss.

Publicerad: 15 maj 2019 - Sidansvarig: li.hedenstrom@slu.se
Loading…