Kontaktinformation
Anna-Lena Axelsson, forskare
Institutionen för skoglig resurshushållning, SLU
anna-lena.axelsson@slu.se, 090-786 85 91, 070-376 21 71
Är du intresserad av skoglig information? I Skogsdatabloggen kan du få tips om skogliga data, verktyg och beslutsunderlag. Ansvarig för Skogsdatabloggen är Anna-Lena Axelsson, projektledare för Skogsdatalabbet och koordinator för Program Skog, som är ett av tio program inom SLU:s miljöanalys.
De finns i statistikarkivet till vänster!
Jonas Fridman, Programchef
Riksskogstaxeringen, SLU
jonas.fridman@slu.se,
090-786 8473, 070-6784052
Kontakta Jonas vid övergripande frågor om Riksskogstaxeringen, våra data och våra redovisningstjänster.
Studera skogens utveckling sedan 1920-talet på länsnivå baserat på harmoniserade tidsserier från Riksskogstaxeringen. Med hjälp av det interaktiva visualiseringsverktyget Sverige eXplorer kan du studera färdiga historier, men också skapa egna analyser och dela med andra.
Länsvisa trender baserade på Riksskogstaxeringens långa tidsserie ger konkret och handfast information om utvecklingen av skogen och skogsbruket under 1900-talet. Materialet omfattar grundläggande skogliga variabler i ett format anpassat för visualisering i gränssnittet Sverige eXplorer, men datasetet finns också tillgängligt i xls-format..
Just nu finns arealer och volymer för perioden 1926-2008 redovisade både som absoluta värden och som andelar. För perioden 1953-2008 finns även uppgifter om virkesvolymer per hektar. Läs mer om förutsättningar, definitioner och jämförbarhet över tid.
Kör det fritt tillgängliga visualiseringsverktyget Sverige eXplorer med förinladdat data och historier som visar på de viktigaste förändringarna. Detta alternativ ger dig tillgång till flera olika analysverktyg och interaktiva funktioner. Den förinladdat data gäller perioden 1923-2008. Observera att applikationen kräver Flash för att kunna användas. Om det krånglar kan du själv ladda in datasetet i Sverige eXplorer via excel-filen nedan.
Läs instruktion Klicka här
Ladda ner xml-fil (zippas upp på egen dator)
Excel-fil som kan användas för inladdning i SCBs statistikatlas eller Sverige eXplorer eller för andra ändamål. Gäller perioden 1923-2011.
Efter hand kommer flera indikatorer att läggas till och data kommer att presenteras för länsdelar. Vi kommer även att lägga till andra tidsserier med skoglig koppling så att det ska bli möjligt att göra flera jämförelser, t ex skogliga konsekvensanalyser samt eventuellt data från Jordbruksverket och Skogsstatistisk årsbok.
Besök Riksskogstaxeringens statistikarkiv eller kontakta Riksskogstaxeringens redovisningsenhet som tar fram skräddarsydda analyser och datautplock på beställning.
Anna-Lena Axelsson, forskare
Institutionen för skoglig resurshushållning, SLU
anna-lena.axelsson@slu.se, 090-786 85 91, 070-376 21 71
Programchef: Jonas Fridman
Avdelningschef: Per Nilsson
Postadress: Riksskogstaxeringen, SLU, 901 83 Umeå
Besöksadress: Skogsmarksgränd, Umeå
epost: Riksskogstaxeringen@slu.se
Institutionen för skoglig resurshushållning
Internt (inloggning krävs)
RIS fältportalen
Riksskogstaxeringens arbetsplats
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Kontakta SLU • Om webbplatsen