Sen anmälan

Senast ändrad: 19 september 2018
sen_anmälan.jpg

Här hittar du information om hur du gör en sen anmälan och vad du bör tänka på när du anmäler dig.

Så här anmäler du dig:

  1. Logga in på www.antagning.se.
  2. Sök fram den eller de utbildningar du är intresserad av.
  3. Var noga med att välja rätt termin när du söker fram en viss utbildning/kurs.
  4. Om en utbildning är öppen för sen anmälan så finns det en "välj”-knapp.
  5. Kontrollera din anmälan och skicka in den.

Om du är behörig till utbildningen och det finns platser kvar kan du få en plats trots att kurs-/programstart är passerad. Följ instruktionerna på www.antagning.se om hur du skickar in behörighetsgivande meriter, om dessa inte redan finns inskickade sedan tidigare.

När det gäller SLU:s kurser kan det vara lättare om du först tittar på SLU:s kurssök för att hitta en kurs som intresserar dig, och sen gå in på www.antagning.se för att se om utbildningsalternativet fortfarande är öppet för sen anmälan.

Är du redan student på SLU  kan du logga in med dina SLU-uppgifter på Antagning.se för att se dina programkurser.

Tips! Mellan sista svarsdag och andra urvalet går det oftast inte att göra en sen anmälan eller återanmälan om man glömt att tacka ja till sina utbildningsalternativ. Prova igen efter att andra antagningsbeskedet är publicerat på www.antagning.se

Hur vet jag vilka alternativ jag kan göra en sen anmälan till?

Om det finns en "välj"-knapp vid utbildningsalternativet på www.antagning.se  är den öppen för sen anmälan. Observera att även om utbildningsalternativet är öppet för sen anmälan är det ingen garanti för att det finns platser kvar på utbildningen.

Sena anmälningar behandlas i den ordning som de kommer in. Ankomstdatum är det datum då din anmälan och alla behörighetsgivande handlingar kommit in till Antagningsservice i Östersund. Följ instruktionerna på www.antagning.se hur du skickar in dina behörighetsgivande meriter om dessa inte finns inskickade sedan tidigare.

Om du är behörig till utbildningen och det finns platser kvar kan du få en plats trots att kursen eller programmet redan har startat.

När får jag besked om jag gjort en sen anmälan?

Du som har gjort en sen anmälan får meddelande per post eller e-post när din anmälan är färdigbehandlad. Du kan då logga in på ditt konto på www.antagning.se för att se ditt antagningsbesked.


Kontaktinformation

Antagningen

Fråga oss om: behörighet och urval om du har sökt program eller kurser på SLU.

Kontakta antagningen via epost till antagning@slu.se eller genom kontaktformuläret.

Telefon
018-67 28 00

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: utb-webb@slu.se