Sveriges lantbruksuniversitet

Här finns SLU:s utbildningar

SLU kan med rätta kalla sig för Sveriges längsta universitet med verksamhet på många håll i landet. Som student har du möjlighet att uppleva flera inspirerande campus och du kan att prova att studera på flera olika ställen under din studietid.  

Välkommen hit!

SLU_110826_1867_jsg.jpg

Studieorten Uppsala

Det här är Uppsala – Sveriges fjärde största stad och SLU:s största utbildningsort. Campus Ultuna har åkrar, skog och Fyrisån runt knutarna, en passande inramning för Sveriges enda lantbruksuniversitet. 

EXT-141002-0004-apa.jpg

Studieorten Umeå

Välkommen till Umeå! Med två universitet och 29 000 studenter tar Umeå väl hand om dig som student. Här hittar du utbildning i världsklass och massor med fritidsaktiviteter. Här står tiden aldrig stilla!

SLU_110902_3917_vwe.jpg

Studieorten Alnarp

SLU Alnarp ligger i en stor park vid havet mellan Malmö och Lund. Här finns mycket att upptäcka för dig som student. Förutom allt som händer på campus har du även tillgång till utbudet i de lite större städerna Malmö, Lund och Köpenhamn.

SLU_070712_0008_vwr.jpg

Studieorterna Flyinge, Strömsholm och Wången

Vill du veta mer om hur det är att studera vid en av Sveriges tre riksanläggningar för ridsport? Flyinge i Skåne, Strömsholm i Västmanland och Wången i Jämtland bjuder på fantastiska möjligheter att utvecklas inom trav, ridhäst eller islandshäst.

Studenter på Skogsmästarprogrammet i Skinnskatteberg

Studieorten Skinnskatteberg

Skinnskatteberg ligger vackert beläget vid sjöarna Övre- och Nedre Vättern. Kommunen är stor till ytan men har bara 4 800 invånare, vilket ger dig "svängrum". Dessutom har du som student tillgång till 3000 hektar jaktmark.

Publicerad: 09 januari 2019 - Sidansvarig: rekrytering@slu.se