Tips från studentwebben

Senast ändrad: 07 juni 2018

På studentwebben finns en mängd information och ibland är det svårt att hitta rätt. Här ger vi dig lite tips på hur du kan underlätta dina studier med hjälp av datorn. Vi ger dig tips på hur du får ut mer av studentwebben och det digitala stöd SLU kan ge dig.

Mina Kurser

När du har loggat in på studentwebben ser du bl.a. vilka kurser du är antagen och registrerad på i rutan som heter Mina kurser. Namnen är länkade till kursernas kurssidor. Då informationen från kurshemsidorna (Slunik) nu har flyttat in på studentwebben ser du nu den mesta informationen om dina kurser på ett och samma ställe.

Få sms från dina kurser

För att du ska få sms från de kurser du är registrerad på måste du lägga in ditt mobilnummer i Ladok Student.

Lokaler - Kronox

SLU:s lokalbokningssystem heter Kronox. Systemet kan du som student använda för att se när lokaler är lediga samt se vilka lokalbokningar som finns för just dina kurser.

Nu börjar vi testa att göra hela scheman i Kronox. Vår vision är att alla kurser på grund- och avancerad nivå ska kunna se sina scheman i Kronox.

Läs mer om lokaler och Kronox.

Inloggningar

Studentwebben har tre inloggningar för att nå all funktionalitet.

 • Startsidan på studentwebben
  - Funktionerna du når då är Mina kurser.
  - Om du är inloggad på en studentdator behöver du inte skriva in ditt användarnamn och lösenord för att logga in på startsidan. Då räcker det att klicka på knappen logga in.
 • Fronter och Mina kurser
  - Har du loggat in på Fronter är du även inloggad på Mina kurser och tvärt om.
  - Du behöver inte logga in på startsidan på studentwebben för att sen logga in på Fronter eller Mina kurser, du kan klicka direkt på länkarna för att komma vidare.
 • E-post
  - Du behöver inte logga in på startsidan på studentwebben för att sen logga in på Webbmejlen, du kan klicka direkt på länken för att komma vidare.

Läsa mejl i telefonen

Vi erbjuder inte vidarebefordran av e-post till din privata mejl. Du kan däremot välja att läsa dina mejl på telefonen om du har en Androidtelefon eller en I-phone. För att göra det, läs mer på sida om e-post i mobilen.

Virtuella studieplatsen

Nu har du chansen att prova på en ny användbar tjänst – Virtuella studieplatsen. Genom att ansluta till SLU:s trådlösa nätverk kan du få tillgång till SLU:s standardprogram, dokument och filer på din egen dator, surfplatta eller telefon. Du slipper vänta på ledig plats i en datorsal. Läs mer om virtuella studieplatsen.


Kontaktinformation

Har du frågor om innehållet på sidan kontakta utb-webb@slu.se.

Sidansvarig: utb-webb@slu.se