Om oss

Senast ändrad: 19 september 2017
sluh-logo.jpg

SLU Holdings uppgift är att tillsammans med framför allt forskare och studenter vid SLU att skapa hållbar tillväxt och utveckling i samhället. Dessutom kan vi initialt hjälpa dig som inte arbetar på SLU men som har en idé med anknytning till de gröna näringarna.

Vi är experter på att göra så att din idé eller forskning kommer samhället till del som en produkt, tjänst eller social innovation.

Vi backar upp dig genom att:

  • Kartlägga marknaden
  • Utveckla idé och koncept
  • Affärsutveckla
  • Skriva avtal
  • Dela med oss av vårt nätverk inom näringslivet
  • Vara till stöd i frågor om patent/upphovsrätt
  • Investera och hjälpa till med att söka pengar för verifiering 

Om du själv inte vill driva affärsutvecklingen men ändå vill att din idé når ut på marknaden har vi utvecklat konceptet Green Prospects. Det innebär att vi tar den finansiella risken vid innovationsutvecklingen och att projektet drivs av en av våra erfarna affärsutvecklare.

Innovationer för en grönare värld

SLU:s forskning spänner från det stora till det lilla; från klimatförändringar och landsbygdsutveckling till genomik och bioteknik. Via oss på SLU Holding kommer många uppfinningar och nystartade företag. Exempel på innovationer från SLU är BioGaia som säljer probiotiska produkter med dokumenterade hälsoeffekter, Blomstra – Sveriges genom tiderna mest sålda växtnäring, Conniflex som skyddar skogsplantor mot skadeinsekter både effektivt och miljövänligt samt OrganoClick som med miljövänlig fiberkemi marknadsför vattenavvisande tygbehandlingar och flam- och rötskyddat virke.


Kontaktinformation

Urban Eriksson VD
SLU Holding
018-67 25 45, 070-645 04 10    

Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se