Studieorten Uppsala

Senast ändrad: 03 juli 2017
SLU_150427_8581_jsg.jpg

Det här är Uppsala – Sveriges fjärde största stad och SLU:s största utbildningsort. Campus Ultuna har åkrar, skog och Fyrisån runt knutarna, en passande inramning för Sveriges enda lantbruksuniversitet.

Uppsala har 200 000 invånare, varav en stor andel är studenter. Att få bostad är inte alltid det lättaste, så att vara ute i god tid är alltid en bra idé.

Uppsala har en härlig stadskärna med många mysiga caféer, butiker, parker och ett nybyggt konserthus. Fyrisån rinner från norr till söder rakt genom centrum och ger en fast punkt att navigera efter.

Ett liv på cykeln

Ultuna ligger sex kilometer söder om Uppsala centrum. Bland studenterna är cykeln det populäraste transportmedlet för att ta sig dit och det tar ungefär 20-25 minuter från centrala delarna.

Universitetsområdet är friluftsvänligt med fotbollsplaner, en beachvolleyplan, frisbeegolfbana, löpvänliga gång- och cykelbanor samt ett Friskis & Svettis med gym och träningspass på området. Som student går det även bra att träna på Studenthälsans gym Campus 1477 eller något av alla de andra gymmen i stan.

mvm.jpg
Mark-Vatten-Miljöcentrum Foto: Mark Harris
SLU_130815_4155_jsgJenny.jpg
Kunskapsparken Foto: Jenny Svennås-Gillner
Fasaden på Ulls hus, Uppsala
Ulls Hus Foto: Jenny Svennås-Gillner
SLU_150903_4161_jsgJenny.jpg
Innergården vid Ulls Hus Foto: Jenny Svennås-Gillner
SLU_151003_7599_jsgJenny.jpg
Akademisk högtid vid SLU. Foto: Jenny Svennås-Gillner

Bostäder Uppsala

Har du kommit in på en av våra utbildningar? Letar du studentbostad?

Kika in på vår Bostadssida för Uppsala.

Hitta till Campus Ultuna

SLU i Uppsala ligger huvudsakligen vid campus Ultuna 6 km söder om centrum. Besöksadress, Servivecenter: Ulls hus, Almas allé 8, Uppsala

Bil söderifrån, E4

Sväng av från E4:an vid avfart 186. Följ skyltning Uppsala S, därefter mot Ultuna. Sväng vänster efter någon km, vid skylten "Djursjukhus", in på Veterinärvägen, alternativt in på Ultunaallén, vid rondellen någon km längre söderut .

Bil söderifrån, väg 255

Sväng vänster vid skylten Uppsala S. Följ Dag Hammarskjölds väg mot Uppsala, genom Sunnersta. Sväng höger vid rondellen in på Ultunaallén, alternativt vid skylten "Djursjukhus", in på Veterinärvägen. 

Bil norrifrån, E4

Sväng av från E4:an vid avfart 187. Följ skyltning Uppsala S, därefter mot Ultuna.

Flygbuss/-tåg från Arlanda

Buss 801 och pendeltåget går från Arlanda till Uppsala centrum.

Lokala bussar inom Uppsala

Ta stadsbussen till Ultuna! Hållplatserna på Ultuna heter i tur och ordning Veterinärvägen, Campus Ultuna, Ultuna södra och Arrheniusplan. Även regionbussar går till Ultuna.

Cykel

En vacker cykelväg till Ultuna finns längs Fyrisån (6 km). Cykelvägen börjar vid Svandammen och går söderut genom Stadsträdgården.

Studentbloggar

På SLU har vi många studenter som bloggar för sina program. Kika gärna in på länkarna och läs mer om hur det är att vara student i Uppsala.

Grundnivå:

Masternivå:

Studentkårer

Studentkårerna är studenternas egna organisationer. De drivs av studenter, för studenter och deras uppgift är att bevaka studenternas intressen. Till kåren kan du även gå om du vill festa, fika, plugga med kompisar eller bara umgås. 

Du kan även idrotta, spela, sjunga, vara med i festfixarkommittéer, gå på danskurs, ta jägarexamen och mycket, mycket mer genom studentkårerna.

Som kårmedlem är du alltid välkommen  att delta i alla evenemang och kanske också vara med om att skapa nya.

Ultuna studentkår (ULS) SLU:s största studentkår i Uppsala där medlemmarna kommer från i stort sett alla program som finns på Ultuna. Stor driftig kår med ett mysigt kårhus och många utskott.

Veterinärmedicinska föreningen (VMF) Veterinär- och djursjukskötarstudenternas egen studentkår i Uppsala. Har ett nyrenoverat kårhus med en badtunna på baksidan. Arrangerar årligen en loppmarknad/auktion för medlemmarna.

 

Fakta:

Studentnationerna inne i Uppsala är även till för studenter på SLU  och många väljer att ha medlemskap i både en av SLU:s kårer och en av nationerna.

Nationerna anordnar en rad olika aktiviteter under både vardagar och helger och många har även bostäder som de hyr ut till sina medlemmar.

Uppsalastudent.com har samlat alla studentnationer på sin hemsida.

Relaterade sidor:
Sidansvarig: rekrytering@slu.se