Skugga en student

Senast ändrad: 05 juni 2017
200x110_skugga_banner.png

För att ge potentiella studenter en möjlighet att uppleva SLU på ett mer personligt plan har vi introducerat ”skugga en student”. Intresserade elever från gymnasiet med flera får träffa och prata med studenter och lärare på plats, följa med på föreläsningar, kanske vara med på ett seminarium eller en labb – helt enkelt uppleva hur det är att vara student på SLU för en dag.

Det personliga mötet är viktigt och något vi vet att potentiella studenter värdesätter högt. Vi vill att intresserade gymnasielever ska få en inblick i hur det är att läsa vid SLU och att de efter besöket ska känna att SLU är ett professionellt, kreativt och öppet universitet – ett universitet där man är med och formar framtiden. Syftet med skuggning är också att avdramatisera högre utbildning för personer som exempelvis kommer från en studieovan bakgrund och ge dem en möjlighet att komma i kontakt med universitetsvärlden i ett tidigt stadium.

I ”skugga en student”-projektet är det ni, studentkommunikatörer, som är våra främsta ambassadörer vilket innebär att det är ni som kommer att förmedla bilden av SLU. Inför projektet har flera av er genomgått en tvådagars utbildning där vi gick igenom guidningsteknik, bemötande, bilden av SLU – vad vill vi förmedla, rollspel med mera.

Vi har sammanställt en lathund som ska fungera som en hjälp för dig som ska ta emot elever i skugga student-projektet. Här hittar du viktig information om hur du ska gå tillväga och vad du ska tänka på samt vilka moment som ingår i uppdraget. Om du har några frågor eller funderingar, kontakta rekrytering@slu.se.

Sidansvarig: rekrytering@slu.se