Vårdavdelningen

Senast ändrad: 07 april 2017
Katt_på_iva300.jpg

För de patienter som behöver fortsatt vård under övervakning eller vidare utredning har vi möjligheten att skriva in dem till vår vårdavdelning som är bemannad dygnet runt. Här får djuret sina behandlingar dygnet runt på utsatta tider och övervakas kontinuerligt av veterinär och sköterskor.


Vårdavdelningen är uppdelad i en kirurgisk och en medicinsk avdelning. På vardagarna är en av veterinärerna ansvarig för patienterna på medicinavdelningen och en annan veterinär ansvarar för patienterna på kirurgiavdelningen. Utöver det har intensivvårdsavdelningen en veterinär som handhar de patienter som vistas där.

Att vara patient på vårdavdelningen

På vårdavdelningen får varje patient en egen bur med vattenskål och filt att vila på. Katter har även en kattlåda och oftast ett litet hus att krypa undan i. Katter och hundar sitter i separata utrymmen. Hundarna rastas minst 4 gånger per dag men oftare vid behov.

När ditt djur är inskrivet hos oss på Universitetsdjursjukhuset kommer vårdveterinären att ringa upp er efter ronden. Ibland tar ronden längre tid än vanligt om vi har många svårt sjuka patienter som tar mer tid i anspråk. Vi ber er då ha förståelse för att veterinären inte hinner ringa genast. Vi prioriterar då arbetet med att hjälpa våra patienter först och främst. Det är också viktigt att ni har angett ett korrekt nummer som vi kan nå er på under hela dagen. Vårdveterinären kontaktar dagligen djurägarna till alla inliggande patienter.


Kontaktinformation
Sidansvarig: hanna.backstrom@uds.slu.se