11
sep

11
okt
Ulls hus, Uppsala

Utställning: Vattnet kommer!

vattnetkommer1-FotoBodilJohansson.jpg

Hur påverkar ett varmare klimat våra kuster och hur mycket kommer havet kunna stiga? Och vad händer med samhället när landskapet förändras? Forskare vid SLU Alnarp lyfter frågorna i utställningen Vattnet kommer! som visas på SLU Ultuna i mellan den 11 september och 11 oktober.

På Form/Design Center i Malmö arrangerades i vintras utställningen Vattnet kommer! som lyfter frågan om stigande havsnivåer och hur det kan komma att påverka våra kuster. Bakom utställningen stod ett MSB-finansierat forskningsprojekt mellan kulturgeografiska institutionen vid Lunds universitet och institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning vid SLU.

Utgångspunkten för projektet har varit att måla upp och veckla ut en karta över hur man i Sverige och på andra håll i världen diskuterar och hanterar kunskapen om att många natur- och kulturlandskap, boendemiljöer och infrastruktursatsningar på sikt kommer att förändras när kustlinjen kontinuerligt "ritas om".

Hur vi hanterar denna förändring i ett samtal mellan beslutsfattare, planerare, designers och befolkning, påverkar om vi kommer uppfatta förändringarna endast som ett hot, eller om vi kan se dem som självklara delar av ett landskap i förändring.

Målet med projektet är att på sikt finna nya vägar till planering och utformning av den fysiska miljön inför hotet om stigande havsnivåer, eftersom den regionala och kommunala planeringen fortfarande är splittrad och fragmentarisk.

Utställningen håller öppet vardagar kl. 8.00 - 16.00

Fakta
Tid: 2017-09-11 - 2017-10-11
Ort: Uppsala
Lokal: Ulls hus
Arrangör: SLU
Mer information:

Kontakt och bokning, vänligen skicka mail till: 
vattnetkommer@slu.se

Öppettider: Utställningen håller öppet vardagar kl. 8.00-16.00. 

Visningar sker tisdagar och torsdagar 13, 14 och 15. Andra tider kan bokas i mån av tid efter överenskommelse. 

Hitta till SLU UppsalaKontaktinformation

För bokning och frågor: 
vattnetkommer@slu.se 

Ansvarig för utställningen:
Carola Wingren, professor
Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU
carola.wingren@slu.se, 040-41 51 61, 0707-10 41 11

Sidansvarig: agnes.bondesson@slu.se