21
aug

15
sep
Uppsala

Skolor välkomna till demonstrationsodlingen

evenemang |
SLU40-marke-400x400.png

I samband med SLU:s 40-årsjubileum lanserar vi en möjlighet för skolor att besöka demonstrationsodlingen. Där odlar SLU de vanligaste grödorna för att studenterna ska kunna studera dem under sin utbildning. Men med hjälp av skyltar, övningar på plats och information på webben hoppas vi att ska bli en bra resurs också för skolorna i Uppsala.

I demonstrationsodlingen finns:

  • Sädesslag, vallväxter, oljeväxter och sockerbetor så att eleverna kan se hur de växer och fundera på vad man kan göra med de olika grödorna.
  • Skyltar med lätta fakta och uppgifter att göra på plats. Till exempel kan eleverna rösta på vilken de tycker verkar vara lantbrukarens bästa vän - nyckelpigan, daggmasken, dyngbaggen eller biet.
  • En demonstrationsbikupa där eleverna kan få en uppfattning om hur ett bisamhälle är uppbyggd (inga riktiga bin i så risken att bli stucken är lika med noll).

Vi riktar oss i huvudsak till årskurserna 1-6.

Inför skolstarten kommer det att finnas handledning för lärare på webben. Tanken är att en lärare ska kunna göra ett besök i demonstrationsodlingen på egen hand men när det finns möjlighet kommer någon från institutionerna för växtproduktionsekologi eller ekologi att vara med.

Besök ska alltid anmälas! Ibland är det undervisning för studenter i demonstrationsodlingen och vi vill inte att det ska krocka. Vi hör snabbt av oss och berättar om det funkar den dag du som lärare har tänkt dig.

Du kan anmäla dig redan nu. Lärare, rektorer och andra intresserade är också välkomna att titta på demonstrationsodlingen innan ni tar hit en klass. Kontakta anna.lundmark@slu.se

Fakta
Tid: 2017-08-21 - 2017-09-15
Ort: Uppsala
Mer information:

Anna Lundmark, kommunikatör
Ekologicentrum, SLU
anna.lundmark@slu.se, 018-672335Kontaktinformation