Studera utomlands med funktionsnedsättning

Senast ändrad: 01 augusti 2017
jordglob_ingress.jpg

Det finns många olika möjligheter att studera utomlands. Om du får särskilt pedagogiskt stöd vid SLU, kan du troligen också få det om du läser utomlands.

Hur stödet utformas beror på vad det utländska universitetet kan erbjuda. Ta kontakt med det utländska universitetet i god tid för att ta reda på hur stödet där fungerar.

  • Kontakta din samordnare på SLU om du behöver ett engelskspråkigt intyg om rekommenderat stöd när du ska kontakta det utländska universitetet.
  • Studenter med funktionsnedsättning som reser ut inom Erasmusavtalet kan ansöka om extra stipendiemedel för att täcka kostnader för särskilda behov. Det kan till exempel gälla specialtransport, anpassat boende, assistans, medicinsk uppföljning eller anpassat undervisningsmaterial. För information, kontakta mobilitet@slu.se.
  • Det är en hel del förberedelser med att fylla i ansökningshandlingar, hålla koll på deadlines, hitta bostad, söka visum med mera, så tänk på att vara ute i god tid. Här finns mer information om utlandsstudier.
  • En internationell guide och sökbar databas med information om möjligheter till studier och praktik runtom i världen finns på Independent Living Institute.

Kontaktinformation

Studera med funktionsnedsättning

Fråga oss om: funktionsnedsättningar som påverkar dig i dina studier och hur du ansöker om särskilt pedagogiskt stöd.

funka@slu.se

Sidansvarig: utb-webb@slu.se