Vi som har arbetat som SDR

Senast ändrad: 16 januari 2017 - slu.se

Nyfiken på hur det ser ut att jobba som Student Desktop Researcher? Här kan du läsa om vilka erfarenheter det kan ger att arbeta som SDR!

 Cecilia Thomander

"För mig har SLU Holding inneburit en inblick in i arbetslivet och jag har fått samarbeta med trevliga och spännande personer på varierande projekt. Det har också känts givande att den tid och det arbete jag lagt ned kan leda till verkliga förbättringar."

Elin Ratcovich, husdjuragronomstudent

” Man lär sig under tiden man jobbar och kunskaperna kan användas i utbildningen. Dessutom är det roligt att jobba med projekt där fokus ligger på nytänkande, kreativitet och hållbarhet.”

Douglas Heed, student i skogindustriell ekonomi

”Att jobba på SLU Holding innebär mycket flexibilitet. Som student har man nära till jobbet och när man väl åtagit sig ett projekt bestämmer man mycket över sin egen tid. Att kunna bestämma över sin egen tid ser jag som ett måste under studietiden.”        

Lovisa Bergkvist mark- och växtstudent                                        

 "SLU Holding ger mig möjlighet till att knyta kontakter till forskare samt olika företag. Det är ett inspirerande arbete som ger mig tillfälle till att använda mina kunskaper från mina 3 år på mark/växt-programmet.”                                                                                                                                         

Assunta Parrilla, f.d. koordinator för SDR

"Jag har arbetat bägge som SDR och som SDR koordinator och jag har lärt mig otrolig mycket! Jag fick jobba med frihet under ansvar och med väldigt varierande arbetsuppgifter. Det är väldigt stimulerande att jobba med gröna innovationer, och jag blir inspirerad av att vara del i en organisation som kämpar för att sprida idéer som kan ge en positiv påverkan på miljön."

Amanda Karlström, hortonomstudent

Projekt jag fick arbeta med har varit både roligt och lärorikt. Jag tycker även att Thomas Björklund, Senior innovations- & affärsrådgivare, som jag varit mycket I kontakt med är väldigt inspirerande att arbeta med.

Embla Ardal

"Jag jobbar numera på LU Innovation och det var faktiskt tack vare SLU Holding som jag på riktigt kom i kontakt med den här karriärsinriktningen och att jag nådde dit jag är idag beror till stor del på de fina referenserna jag fick från mina kollegor på SLU Holding"

Erik Englund

"Parallellt med kurserna så gav det en möjlighet att använda det teoretiska på ett praktiskt vis och samtidigt få inblick i intressanta forskningsprojekt. Självklart var det även sjyst att kunna dryga ut studentkassan!"

Camilla Anger, veterinärstudent

"Ett fantastiskt roligt och givande extrajobb där man får träffa och arbeta med så många duktiga människor med olika bakgrunder."

 

Sofie Eriksson, Animal Science student

  "För att få mer arbetslivserfarenhet sökte jag till att arbeta på SLU Holding vilket jag inte ångrar. Mina SDR-projekt har varit både spännande och utmanande. Det jag har lärt mig under min utbildning har jag fått applicera på arbetsuppgifter, som någon sen har nytta av. Detta har varit utvecklande och en mycket bra förberedelse inför arbetslivet. Utöver tydliga deadlines för projekten så är arbetet i väldigt flexibelt. Arbetet blir lätt att kombinera med övriga studier och om man kör fast så finns det bra hjälp att få."

Spara

Spara

Spara

Fakta:

Visste du att sen 2010...

 -mer än 40 SLU studenter har arbetat hos oss?

- har Student Desktop Researchers arbetat med mer än 120 forskningsprojekt?


Kontaktinformation

Jacob Granberg Koordinator för SDR (Student Desktop Researcher)
SLU Holding
018-67 14 33, 072-547 1919 

Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se