För dig som är distansstudent

Senast ändrad: 02 januari 2017 - slu.se
distansstudent-julio-gonzalez-383x333.jpg

Som distansstudent har du samma tillgång till bibliotekets resurser och tjänster som andra studenter vid SLU.

Lån

För att kunna beställa och låna böcker behöver du skapa ett lånekonto vid SLU-biblioteket. Visa sedan din legitimation på biblioteket för att få ett lånekort som gäller på alla SLU-bibliotek. Om du inte har möjlighet att besöka biblioteket kan du skicka en kopia av din legitimation med epost eller brev.

Via vår söktjänst Primo, där du kan söka både tryckta och elektroniska resurser, kan du beställa lån från valfritt SLU-bibliotek.

Som distansstudent kan du få böckerna hemskickade om du har svårt att ta dig till något av våra bibliotek. Då står du själv för returportot. Du får förlängd lånetid på korttidslån för att kompensera för postgång.

Du kan också låna våra böcker via ett bibliotek på din hemort eller på din arbetsplats. Då hämtar och lämnar du boken där och slipper portokostnaderna.

Läs mer om lån och lånetider i våra låneregler.

Beställa artiklar

Artikelkopior beställer du via Libris. Har du inte möjlighet att hämta artikeln på biblioteket skickar vi den hem till dig tillsammans med ett inbetalningskort. Vad det kostar kan du se i vår prislista

Beställa böcker från andra bibliotek

Litteratur som du behöver för dina studier och som inte finns inom SLU-biblioteket kan lånas in från andra bibliotek och skickas hem till dig. Du gör beställningen i Libris.

Det kan dock vara både snabbare och billigare om du vänder dig till ett bibliotek på din hemort. 

Nå e-resurser hemifrån

Som student kan du komma åt alla våra digitala resurser som databaser, e-böcker och e-tidskrifter hemifrån via SLU:s VPN-tjänst.  Läs mer om hur du kan nå e-resurser hemifrån

Fråga oss!

Behöver du hjälp med informationssökning, eller undrar du något om våra tjänster, är du alltid välkommen till oss med dina frågor och synpunkter. Du kan chatta med oss eller boka en bibliotekarie. När du bokar en bibliotekarie kan vi antingen ses på campus eller via webbtjänster som Skype och Google Hangouts. Vi kan även ordna kurser för distansstuderande utifrån era önskemål. 

Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se