För dig med läs- och skrivsvårigheter

Senast ändrad: 10 februari 2017 - slu.se
horlurar-1x1.jpg

SLU-biblioteket erbjuder stöd till dig med läs- och skrivsvårigheter i form av talböcker och datorer utrustade med användbara program. 

Talböcker

Som student med läsnedsättning har du rätt att låna anpassad kurslitteratur via Myndigheten för tillgängliga medier (MTM). SLU-biblioteket hjälper dig med detta. Du kan själv ladda ner talböcker från Legimus. För att göra det behöver du ett användarkonto som du får genom att kontakta biblioteket.

Talböcker i mobilen/surfplattan

Du som har ett konto för nedladdning kan läsa talböcker genom appen Legimus från MTM. Den finns för både Android och iPhone/iPad.

Nyproduktion av kurslitteratur

Finns boken inte redan inläst är det möjligt att beställa nyproduktion av den. För denna tjänst krävs att du har ett användar-id hos MTM (ej samma som för nedladdning). Nyinläsningar görs endast av obligatorisk kurslitteratur. Biblioteket hjälper dig med beställningen. Tänk på att vara ute i god tid då leveranstiden är ca 8 veckor.

Resursrum

Resursrum med datorer utrustade med särskild programvara för studenter med läs- och skrivsvårigheter finns i Umeå, Uppsala och Alnarp. På Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg finns en resursdator. 

Sidansvarig: bib-webbredaktionen@slu.se