Studera utomlands med funktionsnedsättningar

Senast ändrad: 11 maj 2016 - slu.se
IMG_3686.jpg

Du som är student på SLU har många olika möjligheter att studera utomlands ett år, en termin eller under en kortare period. Studenter med funktionsnedsättningar ska kunna studera utomlands som alla andra studenter.

Tänk på att utlandsstudier kräver att du gör en hel del förberedelser själv. Om du är intresserad av att studera utomlands kan du läsa mer på sidorna Studera utomlands. Där finns information om var man studera och hur man ansöker. Om du vill ha pedagogiskt stöd under dina utlandsstudier är det bra att så snart som möjligt kontakta SLU:s internationella handläggare.

Att studera utomlands innebär mycket förberedelser som att fylla i ansökningshandlingar, hålla koll på deadlines, ansöka om bostad, söka visum med mera. Vill du ha pedagogiskt stöd under dina utlandsstudier är det bra om du kan börja ta reda på vilka möjligheter som finns för dig på det aktuella universitet så snart som möjligt för att få bästa möjliga förutsättningar. Alla universitet och alla länder är olika och inget universitet fungerar exakt som SLU.

En internationell guide och sökbar databas med information om möjligheter till studier och praktik runtom i världen finns på adressen www.independentliving.org/studyworkabroad.


Kontaktinformation

Studera med funktionsnedsättning

Fråga oss om: funktionsnedsättningar som påverkar dig i dina studier och hur du ansöker om särskilt pedagogiskt stöd.

funka@slu.se

Sidansvarig: utb-webb@slu.se