Kontaktinformation
Studera med funktionsnedsättning
Fråga oss om: funktionsnedsättningar som påverkar dig i dina studier och hur du ansöker om särskilt pedagogiskt stöd.
![]() |
|
Close Help |
Vill du plugga på SLU?
Här hittar du som ännu inte är student på SLU information om SLU:s utbildningar och hur du söker till dessa.
Driftinformation
Kommer du inte in på din kurssida/programsida eller ligger Mina studier nere? Här får du aktuell driftstatus. Vid frågor, kontakta IT-stöd.
Driftinformation
Kommer du inte in på din kurssida/programsida eller ligger Mina studier nere? Här får du aktuell driftstatus. Vid frågor, kontakta IT-stöd.
Här hittar du information om vad som kan förväntas av dig som har ett uppdrag som anteckningsstöd eller mentor. Tänk på att du måste ha en överenskommelse med oss samordnare/kontaktpersoner innan du påbörjar ett uppdrag.
Studenter som är beviljade pedagogiskt stöd kan ha anteckningsstöd. Några tips till dig som antecknar är att:
Om du känner dig osäker på något i din roll som anteckningsstöd så är välkommen att höra av dig till oss som är samordnare/kontaktpersoner. Det är viktigt att du känner att du får det stöd du behöver i ditt arbete.
Här hittar du information om hur du som är anteckningsstöd rapporterar dina arbetade timmar.
Många mentorer tycker att det både är utvecklande och lärorikt att vara mentor. Vid uppstarten av ett mentorskap träffas studenten, mentorn och samordnaren/ kontaktpersonen och går igenom vad som gäller för stödet och upprättar ett mentorskontrakt och en sekretessförsäkran. Mentorn och studenten som får stöd avtalar också hur de ska hålla kontakten. Efter avslutat uppdrag kan du be att få ett intyg på att du arbetat för en person som behöver ditt stöd.
Mentorns främsta uppgift är att hjälpa studenten att skapa struktur i studierna. Ett vanligt upplägg är att man vid en träff går igenom vad som är viktigast att prioritera under den kommande veckan. Veckan därpå följer man upp och gör en ny planering.
Som mentor omfattas du av offentlighets- och sekretesslagen och har tystnadsplikt. Det innebär att du inte får föra vidare någonting om studentens personliga förhållanden. Dock får du diskutera mentorskapet med samordnaren/kontaktpersonen. Om du känner dig osäker på något i din roll som mentor eller om det är något du vill diskutera så är välkommen att höra av dig till oss som är samordnare/kontaktpersoner. Det är viktigt att du känner att du får det stöd du behöver i ditt arbete.
Här hittar du information om hur du som är mentor rapporterar dina arbetade timmar.
Filmen är framtagen av Högskolan Kristianstad.
Fråga oss om: funktionsnedsättningar som påverkar dig i dina studier och hur du ansöker om särskilt pedagogiskt stöd.
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Telefon: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen • Vid KRIS