För dig som veterinär

Senast ändrad: 06 februari 2017 - slu.se

Behöver du hjälp att komma vidare i utredningen av din patient?

Till oss kan du remittera din patient för hjälp med röntgen, ultraljud, scintigrafi, MRT, smådjur och häst samt DT.  Vi skickar kallelse till djurägaren med första lediga tid för samtliga undersökningar utom röntgen och ultraljud. Tänk på att fylla i djurägarens e-postadress så kommer kallelsen fortare!

Ibland kontaktar någon av våra radiologer dig som remittent för att diskutera fallet när vi fått din remiss. Detta för att vi skall kunna göra en så bra undersökning som möjligt när djuret väl är här. Var därför noga med att ange ett direktnummer där vi lättast kan nå dig. Det går även bra att ringa oss för att diskutera fallet inför en eventuell remittering på tel. 018 - 67 20 15. 

 

Remittera för expertutlåtande

Vi hjälper till med expertutlåtande av röntgen-, scintigrafi-, MRT- och DT-undersökningar.

Mejla oss remissen tillsammans med bilderna. Digitala bilder måste vara i DICOM-format för att tillräcklig kvalitet ska kunna säkerställas. Dessa filer är relativt stora och bilderna kan i vissa fall vara svåra att maila. Bäst är att skicka dem direkt via teleradiologi eller med posten på en CD/DVD.

Observera att vi endast tar emot remitterade fall för avläsning via veterinär och inte direkt från privatpersoner då röntgenutlåtandet är en del i ett kliniskt pussel där många frågor kan uppstå som inte är möjliga att svara på enbart utifrån röntgenbilder.

Skicka undersökningen till:

Bilddiagnostiska kliniken, UDS, Box 7040, 750 07 Uppsala

 

Har du en patient med en låg hälta som du inte kommer till rätta med?

Hästkliniken, bilddiagnostiska kliniken och hästklinikens hovslageri har en unik samlad kompetens med fokus på hovproblem. UDS har tillgång till avancerade bilddiagnostiska tekniker, där framförallt MRT är ett hjälpmedel vid ställande av diagnos. Vi har även möjlighet att bidra med vidare hjälp i behandlingen där hovslagarna många gånger spelar en central roll.           

Skicka remiss via epost. Vi bokar besöket och skickar en kallelse till djurägaren. Skriftligt svar skickas alltid när undersökning är utförd.

 

Teleradiologi         

Bilddiagnostiska kliniken har sedan 2010 utökat sin service med tjänsten teleradiologi som innebär att dina röntgenbilder skickas elektroniskt till oss för tolkning. Teleradiologi öppnar möjligheter för snabba råd om t.ex. kompletterande projektioner för säkrare diagnos eller ett preliminärt utlåtande för fortsatt planering av behandling innan djuret har lämnat kliniken. 
      
Vi har även möjlighet att hjälpa till med att läsa dina CT- och MRT-undersökningar. För pris och upplägg - kontakta oss på bilddiagnostik@uds.slu.se!


Kontaktinformation

Bilddiagnostiska kliniken har öppet vardagar kl. 8.00-16.30.

Scintigrafi och MRT-häst: tel. 018-67 21 53, telefontid 15.00-16.00. Röntgen, ultraljud, MRT-smådjur: tel.018-67 21 97, telefontid 8.15-9.00, 13.30-14.30.

Fax: 018-67 29 55

Epost: bilddiagnostik@uds.slu.se              

Leveransadress:
Bilddiagnostiska kliniken, UDS
Box 7040
750 07 Uppsala        

Sidansvarig: hanna.backstrom@uds.slu.se