Välkommen till Universitetsdjursjukhuset, UDS!

Senast ändrad: 01 juli 2016 - slu.se
Henrik_Ericsson300.jpg

Jag har den stora äran och nöjet att vara chef för Sveriges enda universitetsdjursjukhus. Det är också ett uppdrag som förpliktigar. Vad innebär det då att vara ett universitetsdjursjukhus, och på vilket sätt har du som djurägare nytta av att besöka oss med ditt djur?

Det som gör UDS unikt är att vi är ett universitetsdjursjukhus och därmed också ett undervisningsdjursjukhus. Det innebär att det inom sjukhusets väggar pågår inte bara förstklassig djursjukvård, utan också utbildning av framförallt blivande veterinärer och djursjukskötare. Det innebär också att det inom UDS bedrivs världsledande forskning inom veterinärmedicin. De resultat som forskningen genererar kan sedan omsättas i den kliniska behandlingen av våra patienter. Det är detta som utmärker UDS, och som gör oss till ett universitetsdjursjukhus; den nära kopplingen mellan forskning och klinik. Det innebär att du som djurägare, eller snarare ditt djur, får tillgång de senaste behandlingsregimerna baserade på vetenskap, men även på beprövad erfarenhet.

UDS flyttade för drygt ett år sedan in i våra nya lokaler, som är helt unika och erbjuder fantastiska förutsättningar för avancerad djursjukvård, men även erbjuder dig som djurägare en, som jag hoppas, trevlig upplevelse. Vi har satsat på rymliga, ljusa och välventilerade utrymmen. De är förstås också funktionella med fokus på smittskydd, säkerhet och god logistik.

Jag och mina hängivna och kompetenta medarbetare kommer att göra vårt yttersta för att på bästa sätt ta hand om ditt djur men även dig som djurägare. Vi jobbar hela tiden för att förbättra oss och mottar tacksamt synpunkter från dig rörande ditt besök hos oss.

Anmäl dig också gärna till vårt nyhetsbrev för djurägare, så kan vi nå dig med information och erbjudanden.

Återigen varmt välkommen till UDS!

Henrik Ericsson
Universitetsdjursjukhusdirektör

 


 


Kontaktinformation

Henrik Ericsson
Universitetsdjursjukhusdirektör

Besöksadress: Ultunaallén 5A 
Box 7040
750 07 Uppsala
018-671332, 070-2033851
henrik.ericsson@uds.slu.se 

Sidansvarig: hanna.backstrom@uds.slu.se