11
mars
Stockholm

Hack for Sweden 11-12 mars 2017

evenemang |
Hack for Sweden logotyp

SLU är en av 27 statliga myndigheter och organisationer som står bakom innovationstävlingen Hack for Sweden. Vänta inte för länge med att anmäla ditt lag. Det är begränsat antal platser och sista anmälan den 19 februari.

Hack for Sweden vänder sig till studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer samt entreprenörer som har 24 timmar på sig att skapa en lösning eller tjänst med hjälp av myndigheters öppna data. Tävlingen hålls den 11-12 mars 2017.

Utmaningarna handlar 2017 om samhällsbyggnad, miljöinformation samt turism och friluftsliv. Till det kommer ett öppet spår för att fånga upp nya idéer som inte ryms inom utmaningarna.

En jury utser vinnarna. Hack for Sweden Award delas ut till det lag eller den deltagare som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande lösningen eller tjänsten som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data. Det delas även ut pris till Bästa visualisering/dataanalys, Bästa nytta för allmänheten, Bästa IoT-lösning samt Deltagarnas pris.

Delta

För att delta i Hack for Sweden 2017 måste man anmäla sig själv eller ett lag på upp till 4 personer. Alla som deltar får en Raspberry pi 3 modell b på plats innan tävlingen startar. De 50 första som anmäler sig får dessutom även en t-shirt. Vänta inte för länge, sista anmälningsdag är den 19 februari. Har du och ditt lag långt att resa är det möjligt att ansöka om bidrag för resan.

Priset till vinnarna av Hack for Sweden Award är att delta i en valfri, för området relevant, konferens till ett värde av 10 000 kr per person inklusive eventuella rese- och logikostnader.

Fakta
Tid: 2017-03-11 - 2017-03-12
Ort: Stockholm
Arrangör: SLU och 26 andra statliga myndigheter och organisationer.
Sista anmälningsdag: 19 februari 2017
Mer information:

Sidansvarig: ann-katrin.hallin@slu.se