Programvara för studenter

Senast ändrad: 14 november 2016 - slu.se

På den här sidan finnas information om programvara som kan vara bra för dig att ha. Som student vid SLU kan du utan kostnad ladda ner och installera Microsoft Office 365 ProPlus.

Microsoft Office 365 ProPlus

Som student vid SLU kan du utan kostnad ladda ner och installera Microsoft Office 365 ProPlus. I detta paket ingår:

• Word
  • Excel
  • PowerPoint och flera andra programvaror.

Office stöder PC-datorer och pekplattor med Windows 7 eller senare versioner, samt Mac-datorer med Mac OS X 10.6 eller högre.

Office för iPad kan installeras på iPad-plattor med version 7.0 eller högre.

Klicka här för att ladda ner programmet
Logga in med din studentidentitet.

AutoCAD

Som student kan du ladda ner en fullversion av AutoCAD (till PC och Mac) helt gratis från http://students.autodesk.com
Registrera dig som student och ange din studentmejl. Du kommer att få e-post från Autodesk som bekräftar ditt konto och lösenord. Vid nedladdningen när programinstallationen påbörjats får du ett serienummer som ska användas till aktivering av programmet.

Annan kostnadsfri programvara

För programmen i nedanstående lista gäller att du kan ta med din dator till IT-stöd där det finns möjlighet att själv ladda ner och installerade de flesta av programmen.

Vad gäller Arcgis for Desktop finns en sida med mera information.

• SAS
  • JMP
  • Minitab och Minitab Express
  • Endnote
  • ESRI Arcgis for Desktop
  • Umetrics
    • Modde
    • Simca
  • Det finns även ett antal program som är särskilt bra om man har läs- och skrivsvårigheter, men en del av dem är utmärkta för alla användare.

Du hittar dem här!

Kontaktinformation

IT-stöd, SLU

Direktsupport: 018-67 6600 tonval 1

Mail: kundstod@slu.se

Sidansvarig: stig.tonegran@slu.se