Information och service för studenter vid SLU
Feedback

Funderar du på utlandstudier?

Är du intresserad av att uppleva en ny kultur och skaffa dig internationell erfarenhet? Då kan utlandsstudier vara något för dig. SLU har avtal med hundratals universitet runt om i världen. På de här sidorna hittar du information som kan vara bra att ha innan du bestämmer dig för att studera utomlands.

Utbyte på Nya Zeeland
Foto: Matilda Lindström

Att ha internationella erfarenheter i bagaget är en värdefull erfarenhet och ett minne för livet. Det ses som en extra merit när det är dags för dig att söka arbete. Förutom goda språkkunskaper, kulturella insikter så är det även en möjlighet att bygga ett internationellt kontaktnät.

Läs delar av din utbildning utomlands

Att vara utbytesstudent innebär att du läser delar av din utbildning utomlands och att du sedan tillgodoräknar dina studier i din examen från SLU. Om du läser på ett program som innehåller en praktikkurs finns det även möjligheter att att göra din praktik i utomlands och ansöka om stipendium.

Du kan även välja att samla material till ditt examensarbete i ett utvecklingsland genom att söka ett MFS-stipendium.

Ett nytt kapitel i utbildningen

Kajsa har pluggat i Storbritannien- Att åka på utbytesstudier är en utmaning men också som ett nytt kapitel i utbildningen. Eftersom vi går mot en alltmer global värld är det naturligt att öka sin kännedom om andra länders synsätt och det bästa sättet att göra det är antingen genom att jobba eller studera utomlands, säger Kajsa som läser till landskapsarkitekt och gjort sitt utbyte i Storbritannien.


Utbytesstudenter instagrammar

Informationsmöten

Funderar du på utbytesstudier? Kom då på våra informationsmöten för mer information om studier utomlands.

Lathund

Ladda ned vår lathund (på engelska) för utlandsstudier nedan.

Lathund för utlandsstudier

Visste du att...


 Sidan uppdaterad: 2015-09-30. Sidansvarig: goabroad@slu.se