Information och service för studenter vid SLU
Feedback

Välkommen till SLU!

Om du läser detta är du förmodligen på väg att bli student vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, och vi kommer att göra vårt yttersta för att göra dina studier här stimulerande.

På en daglig basis försöker vi hitta svar på en mängd frågor som "Hur kan vi på ett hållbart sätt förse en växande världsbefolkning med mat och andra naturliga produkter?" Och "Hur ska vi på bästa sätt ta hand om djuren?" Det finns inga enkla svar, och det är en hög efterfrågan på personer med kompetens som kan hantera komplexiteten man behöver förstå för att svara på dessa och liknande frågor. Således, våra studenter hittar snabbt sina vägar ut i det omgivande samhället där de verkligen gör skillnad.

På SLU har du möjlighet att lära av, och interagera med, internationellt erkända experter. Vi rankas mycket högt i många ämnesområden. Till exempel är vi ett av de tio bästa av alla universitet globalt inom växt- och djurforskning. Dessutom har vi en av de högsta lärartätheten i Sverige och moderniserar kontinuerligt faciliteter som föreläsningssalar, laboratorier etc.

I linje med våra ambitioner att bli ännu bättre rekommenderar vi våra studenter att engagera sig i någon av våra studentkårer för att effektivt bidra till den ständiga dialogen med ledningen av universitetet och annan personal.

Bild av Peter Högberg

 

 

Varmt välkomna att studera vid SLU!

Peter Högberg, ny rektor vid SLU från 1 juli, 2015

P.S. Min SLUhistoria: Jag tog en Jägmästarexamen, sedan en doktorsexamen i markvetenskap (baserat på arbete i Afrika), båda vid SLU. Senare blev jag professor vid ett annat universitet innan jag återvände till SLU. Under mitt arbete med forskning, undervisning och ledning på universitetet har jag aldrig upplevt en tråkig arbetsdag! D.S.

Sidan uppdaterad: 2015-08-18. Sidansvarig: studievagledning@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se